Milli takıma alkış

Düzenleyen:
Milli takıma alkış

SPOR Haberleri

Öcal Uluç, Kemal Belgin, Sadık Söztutan ve Ümit Aktan, Milli Takımımızdan umutlu; “Fransa’dan güzel bir sonuçla döneceğiz”

8 yıl sonra büyük bir turnuvaya katılma hakkı elde eden A Milli Takımımız, 17 gün sonra başlayacak Euro 2016 öncesinde İngiltere karşısına çıktı. Manchester’daki karşılaşmada Ada temsilcisine tarihinin ilk golünü atmasına rağmen 2-1 mağlup olmaktan kurtulamayan ay-yıldızlıların performansını ve Fransa'daki zorlu turnuva öncesi yeterli olup olmadığımızı yazarlarımız değerlendirdi.

Oyun olarak umut veriyor muyuz?
Öcal Uluç: Milli takımı bu haliyle gelecek için ümit verici buldum. Sevgili hocamız "Benim için hedef en yüksektir, final değildir" diyerek şampiyonluğu hedeflediğini zaten ortaya koydu. Bu noktadan sonra bize de başarılar dilemek düşüyor. İnşallah bu hayal gerçek olur.
Kemal Belgin:  Umutlu olmamak için bir sebebimiz yok. Fransa'dan güzel bir sonuçla dönebiliriz ama fiziksel yetersizliğimizin üzerinde durulmalı. Oyuncularımız rakiple yan yana geldiğinde bir omuz darbesiyle yere düşüyor. Bu problemi çözersek başarılı olacağımıza inanıyorum.
Sadık Söztutan: Milli Takım Manchester’da sıradan bir lig maçı kadar rahat ve başa baş oynadı. Skorun hiçbir önemi yok. Hele de eski yılların ceza sahamıza hapsolmuş Milli Takımlarını düşününce gerçek anlamda “Yenildik ama ezilmedik” maçı oldu. Başta Arda olmak üzere bazı takviyelerin de geleceğini düşünürsek… Umutlu olmak için yeterli sebep var. Ama bu “umudun” adı şampiyonluk değil benim için.
Ümit Aktan:  Turnuvada ne yapacağımız farklı bir hesap ama oynadığımız oyun hoşuma gitti. Sahada kimliği olan, duruşu olan, bahanelere sığınmayan bir milli takım izledik.

Arda Turan gelince İngiltere 11’inden kim kenarda kalabilir?
Öcal Uluç:
 Cevabı zor bir soru. Arda'nın Barcelona karnesi Euro 2016 finallerinde Türkiye'yi en yukarılara taşıyacak oyunculardan biri olma notunu düşürdü. O bakımdan Arda elbette mutlaka ilk 11'de olacak ama kulübede oturacak oyuncumuza da yazık olacak.
Kemal Belgin: Arda gelince kimin yedek kalacağını ben değil hoca bilir. Oynamak istediğimiz tempoya ve rakibimizin kim olduğuna göre cevabı değişebilecek bir soru bu.
Sadık Söztutan: Ozan Tufan.
Ümit Aktan: Maça ve rakibe göre değişir. Fatih Terim'in bir tane değil birçok 11'i vardır. Gökhan Töre'yi kullanacağı maçlar da olacak. Serdar Aziz takıma girdiği zaman Mehmet Topal'ı ortaya kaydırabilir. Çok sayıda alternatifin olabileceğini inanıyorum.

Aday kadroya çağrılması gereken oyuncular var mıydı?
Öcal Uluç:
Nihai kadroda Serkan Kırıntılı, Sinan Gümüş ve pek sağlam görünmeyen savunma hattımız için Ömer Toprak ile Yalçın Ayhan'ın kadroda olmasını isterdim. Mehmet Topal ve Hakan Balta'nın oluşturduğu stoper hattımızın güven verici olduğunu söylemek kolay değil.
Kemal Belgin: İsim olarak doğrudan şu olsa iyi olurdu diyebileceğim biri yok ama tandemde asıl görevi stoper olan isimlerle oynamamız lazımken bizde Hakan Balta ve Mehmet Topal gibi çakma oyuncular oynuyor. Hakiki tandem oyuncularına ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.
Sadık Söztutan: Kulüpler söz konusu olduğunda “Yabancı sınırsız olmalı” diyenler böyle “milli” günlerde durumun vahametini anlıyor mu? Bugünkü lig şartlarında yeni Türk yıldızların çıkması, büyümesi, yıldızlaşması zor… Dünyada ucuz oyuncu arayacağımıza Türkiye’de yetenekli oyuncu aramalıyız. Şu an bir isim gelmiyor aklıma…
Ümit Aktan: Bunu söylediğim anda bu işi Fatih Terim'den iyi biliyorum demektir ki böyle bir şey yok. Bunun için bir isim öneremem.
 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...