Galatasaray ile Fenerbahçe Türkiye Kupası için kapışıyor

Düzenleyen:
Galatasaray ile Fenerbahçe Türkiye Kupası için kapışıyor

SPOR Haberleri

Şampiyonluğu kaçıran sarı-lacivertliler sezonu kupayla kapatmak; sarı-kırmızılılar ise Avrupa cezasını 1 yılda bitirmek için kazanmaya mecbur

Ve sezonun perdesi Türkiye Kupası finaliyle kapanıyor.  Ligde umduğunu bulamayan iki takım Fenerbahçe ve Galatasaray, kupa finalinde kozlarını paylaşacak. 1.5 ay öncesine kadar üç kulvarda yarışan ancak önce Avrupa’da sonra da ligde havlu atan Fenerbahçe, sezonu kupasız kapatmak istemiyor. Galatasaray için ise kupa şampiyonluğu çok daha önemli durumda. Ligdeki sıralamadan Avrupa kupalarına gidecek dereceyi elde edemeyen sarı-kırmızılılar vize alabilmek için kupada şampiyonluğa ulaşmak zorunda. Aksi halde UEFA’dan 1 yıl men edilen Galatasaray otomatik olarak 1 yıl daha Avrupa’dan uzak kalmış olacak. Antalya’daki kupa finalini Mete Kalkavan yönetecek. Saat 21.15’te başlayacak karşılaşmada Kalkavan’ın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe Türkiye Kupası için kapışıyor

RİEKERİNK KÖTÜ SEZONU UNUTTURACAKLARINI SÖYLEDİ

Kaoslarla geçen bir sezonun sonunda Galatasaray için büyük gün geldi çattı. Sarı-kırmızılılar, saat 21.15’i gösterdiğinde yalnızca bu yılın değil tarihinin en önemli karşılaşmalarından birine çıkacak. UEFA tarafından Avrupa’dan 2 yıl men edilen Cimbom, tarihi rakibi Fenerbahçe’yi devirip kupaya uzanırsa, cezasını bir yıla düşürecek aksi takdirde Galatasaray 2018’e kadar Edirne’den öteye geçemeyecek. Sarı-kırmızılılarda yöneticisinden futbolcusuna herkesin geleceği 23.00’de tabelada yazan skora göre şekillenecek. Camianın tamamına birlik beraberlik çağrısı yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de önceki gün sarı-kırmızılı kafileyle birlikte Antalya’ya geldi. Yolculuk öncesi futbolcularla görüşüp galibiyet sözü alan Özbek, dün de takımla sürekli iletişim halinde kaldı.
Kendinize güvenin
Antalya Mardan Otel’de kamp yapan Galatasaray, dev maç öncesi dün son hazırlığını yaptı. Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Selçuk İnan ile Hollandalı yıldız Wesley Sneijder sezon boyunca yaşadıkları problemleri geride bırakarak arkadaşlarıyla ortak bir toplantı yaptı. Selçuk, “Arkadaşlar 5 yıldır bu kulübün formasını giyiyorum. Birçok önemli maça çıktım ama bu karşılaşma çok ayrı. Hepinizden kanınızın son damlasına kadar savaşmanızı istiyorum” ifadelerini kullandı’ Sneijder, “Inter’de oynarken kimse Şampiyonlar Ligi’ni kazanacağımıza ihtimal vermiyordu. Ama biz yapabileceğimizi biliyorduk, çünkü kendimize güveniyorduk. Herkes kendine güvensin. Onları yeneceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.           > Burhan Can TERZİ

PEREİRA: BİZE KALACAK ŞEY PARA DEĞİL BAŞARIDIR...

Sezona muazzam bir kadro ve büyük hedeflerle başlayan, ancak önce Avrupa’da ardından da ligde hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’na odaklandı. Türkiye kariyeri açısından büyük önem taşıyan mücadele öncesi oyuncularıyla bir toplantı yapan Teknik Direktör Vitor Pereira, Galatasaray’ı iki maçta da yenemediklerini hatırlatırken, “Bu sefer mutlaka bir kazanan olacak ve biz kaybetmeyeceğiz” ifadesini kullandı. Önlerindeki hedefleri birer birer kaybettiklerini dile getiren Portekizli çalıştırıcı, “Ligdeki maçlarda üstün olan bizdik ama sonuç alamadık. Ancak bu sefer amacımıza ulaşacağız. Sezonu zaferle kapatacağız. Sezon boyunca bize destek veren taraftarlarımıza olan borcumuzu bir derbi zaferi ve kupayla ödeyeceğiz” dedi.
Nefes aldırmayacağız
Şampiyonluğun kaçmasından sonra oyuncularını motive etmekte zorlanan Vitor Pereira, “Bir maçtan çok daha fazlası bizi bekliyor. Ya teselli bulacağız ya da bütün emeklerimiz boşa çıkacak. Camia için Galatasaray zaferinin ne anlama geldiğini hepiniz iyi biliyorsunuz. Ayrıca rakibi Avrupa kapısını kapatmak da bu derbiyi kazanmakla mümkün” sözleriyle takımını ateşlemeye çalıştı. “Biz Galatasaray’dan çok daha iyi bir takımız” vurgusunda bulunan tecrübeli hoca, “Sadece ligdeki yerimiz değil, bu sezon oynadığımız maçlarda bunun göstergesi. İki derbide de galibiyeti elimizden kaçırdık” derken, “Bu defa disiplini elden bırakmayacağız. Son düdük çalana kadar savaşacağız. Rakibin bize direnmesine fırsat vermeden kupayı alacağız” dedi.        > M.Emin ULUÇ

 

Hagi finale geldi
Galatasaray’ın efsane futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi de sarı-kırmızılı takımın, Fenerbahçe ile oynayacağı kupa finalini Antalya’da izleyecek. Oğlu Ianis’i de yanına alan Hagi, Futbol Direktörü Cenk Ergün ile konuşarak takıma başarılar diledi.
Finallerin takımı
Galatasaray ile Fenerbahçe kupa tarihinde daha önce 4 defa finalde, beşer defa da yarı final ve çeyrek finalde eşleşti. Geçmiş yıllarda oynanan 4 finali de Galatasaray kazanırken, kupa rekabetinde 10 defa Cimbom, 4 defa da Fener turladı. 
383. randevu
Fenerbahçe ve Galatasaray, 107 yıllık rekabette 383. defa karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda Fenerbahçe’nin galibiyet sayısında 144-122, gol sayısında da 529-481 üstünlüğü bulunuyor. Bu sezon ligde oynanan iki karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.
Vedaya çıkıyorlar
Derbi birçok oyuncunun Fenerbahçe’deki son mücadelesi olacak. Kadlec’in vedası da kesin. Meireles, Alves, Fabiano, Markovic, Nani ve Ba’nın da yeni sezonda takımda yer alması beklenmiyor. Ancak asıl soru Pereira. Kupa giderse Portekizli de gönderilebilir.
Gözler RvP’de
Fenerbahçe’nin en büyük gol umudu Robin van Persie, bu sezon 47 maçta 22 gol, 3 asistlik performans sergiledi ama iki Galatasaray maçında da sessiz kaldı. Ancak sarı-lacivertliler, son 6 maçında 7 gol atan Hollandalının bu sefer “Gerçek Fenerbahçeli” olmasını bekliyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...