Nereye böyle

Düzenleyen:
Nereye böyle

SPOR Haberleri

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki gerginlik serinin dördüncü maçı öncesi zirveye çıktı

Türk sporunun iki asırlık çınarı Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bir süredir tırmanan gerginlikleri son olarak Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü koçu Zeljko Obradovic'e isabet eden cisimle zirveye çıktı. İspanya'dan Yunanistan'a kadar çok sayıda ülkede haber olan ve Türk sporu adına olumsuz bir görüntü sergileyen bu durumun ne kadar devam edeceği ve daha ne kadar ileri gidebileceği sorusu gündem oluşturdu.
Abdi İpekçi'de oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında sarı-lacivertli takımın koçu Obradovic'e yapılan saldırının yankıları sürüyor. Fenerbahçe cephesi Obradovic'in yüzüne gelen sıvının tükürük olduğu iddiasını korurken, Sırp koç'a tükürük değil ayran isabet ettiğini belirten Galatasaray ise İpekçi'deki dördüncü karşılaşma öncesinde seyircisiz oynama yasağı gelmesi halinde maça çıkmayacaklarını ifade etti. Serinin bugün 20.00'de yine İpekçi'de oynanacak dördüncü maçının nasıl bir atmosfere sahne olacağı ise merak konusu.
Tükürük mü ayran mı?
Galatasaray'ın 65-63 yendiği maçın ardından rakibi tebrik etmeye giden Obradovic'e bu esnada tribünden bir sıvı isabet etmişti. F.Bahçe maçın ardından yaptığı açıklamada sarı-kırmızılı taraftarların Obradovic'e küfürdüğünü iddia etmişti. Galatasaray doktoru Ersan Ateş ise kendisinin Obradovic ile tokalaştığı esnada ayran isabet ettiğini belirtirken, "Aynı cisim bana da geldi. Ben üzerime dökülen ayranı sildim ama Obradovic silmedi" dedi. İki takım arasındaki benzer bir tükürük polemiği 2012-2013 sezonunda da yaşanmış, Meireles'in derbide Halis Özkahya ile karşı karşıya gelmesi günlerce konuşulmuştu. Portekizli yıldızın 11 maçlık cezası Özkahya'ya yönelik sıvısının bilinçli olmadığı gerekçesiyle 4 maça indirilmişti

Ne dediler?

Galatasaray Koçu Ergin Ataman Obradovic'e yapılan muamelenin kabul edilemez olduğunu belirtirken, "Değerli meslektaşım Obradovic'in fotoğrafını şimdi gördüm. Bunu kim yaptıysa insan değil. Bu olayı şiddetle kınıyorum!" dedi. Fenerbahçeli basketbolcuların da koçlarına yapılan bu davranışın ardından son derece kızgın oldukları ifade edilirken, Bobby Dixon ve Ekpe Udoh Twitter'dan yaptıkları açıklamada Galatasaraylı taraftarların çok ileri gittiğini söyledi. Öte yandan Obradovic ise maç sonrası yaptığı açıklamada Galatasaray'ın bu atmosferle Euroleague'de oynamasının çok zor olduğunu söyledi ve "Bizim taraftarımızla buradaki atmosfer arasındaki farkı herkes gayet iyi gördü. Galatasaray seneye burada nasıl Euroleague maçı yapacak merak ediyorum" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...