Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mesut Özil'in oruç kararı

Düzenleyen:
Mesut Özil'in oruç kararı

SPOR Haberleri

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, "Hava yazın çok sıcak. Çok sıkı idmanlarımız ve maçlarımız var. Bu yüzden oruç tutmam mümkün değil. Avrupa Futbol Şampiyonası sürecinde oruç tutmayacağım" açıklamasını yaptı.

Alman Milli Takımı'nın yıldızı Mesut Özil'den Ramazan itirafı geldi. Müslüman dünyasınca kutsal kabul edilen, '11 ayın sultanı' olarak adlandırılan ve pazarı pazartesiye bağlayan gece başlayacak olan bu özel dönemi bu kez pas geçeceğini söyledi.

ALMANYA'DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Mekke'ye geçtiğimiz günlerde Kâbe ziyaretine giden ve burada çekilen fotoğraflarını paylaşan 27 yaşındaki futbolcunun görüntüleri Almanya'da olay olmuştu. Umre ziyaretini yakışıksız bulduklarını dile getiren bazı Alman siyasetçilere Mesut da cevap vermişti.

Kölner Express gazetesine bir röportaj veren Mesut Özil oruç tutmayacağını açıkladı: "Hava yazın çok sıcak. Çok sıkı idmanlarımız ve maçlarımız var. Bu yüzden oruç tutmam mümkün değil. Avrupa Futbol Şampiyonası sürecinde oruç tutmayacağım".

FEDERASYON DESTEK VERDİ

Almanya Futbol Federasyonu, Mesut Özil'in sözlerini resmi internet sitesine taşırken oyuncunun davranışının arkasında olduğunu belirten yorumlara da imza attı. Profesyonel futbolculara bu konuyla ilgili bir ayrıcalık tanındığı ve Mesut'un dini ritüelleri ihlal etmediği savunuldu.

ÜNİVERSİTEDEN ONAYLI

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek'ten konuyla ilgili görüş alan federasyonun sitesinde Mazyek'in şu ifadelerine yer verildi:

"Profesyonel futbolcular ve diğer sporcular fizik olarak en üst seviye gereklilikte çalışıyorlar. Bu yüzden bu kişiler Ramazan süresince oruç tutmayıp, yıl içinde bir başka zamanda bunu yerine getirebilirler. Bu görüşler El-­Ezher Üniversitesi tarafından da desteklenmektedir."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...