Burak mı Cenk mi?

Düzenleyen:
Burak mı Cenk mi?

SPOR Haberleri

İdeal şablonunu belirleyen milli patronun golcü konusunda kafası karıştı. Terim, uzun süre forma giyemeyen Burak ile formda Cenk arasında tercihte zorlanıyor

EURO 2016'nın başlamasına kısa bir süre kala Fatih Terim'in kafasındaki kadro büyük oranda şekillendi. İngiltere, Karadağ ve Slovenya ile oynadığımız üç hazırlık maçının tamamında 11'de altı aynı isme görev veren İmparator'un Volkan Babacan, Mehmet Topal, Caner Erkin, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup ve Arda Turan'ı Fransa'da da kesmesi beklenmiyor. Bu yedi ismin yanı sıra sağlıklı olması halinde Gökhan Gönül'den vazgeçmeyecek olan Türkiye'de elemelerde en çok forma giyen altı isimden ikisi olan Selçuk İnan ve Hakan Balta'nın da yeri büyük oranda garanti olarak görünüyor. Terim'i en çok zorlayacak seçim ise Çin'e transfer olmasının ardından bir türlü form tutamayan Burak Yılmaz ile Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşayan Cenk Tosun arasında olacak. 
Slovenya maçının şifresi
Elemelerde sadece 83 dakika forma giyen ve Milli Takım rotasyonunda Umut Bulut'un bile gerisinde kalan Cenk Tosun'un sezonun son bölümünde artan form grafiği milli formaya göz kırpmasını sağlarken, elemelerde attığı 4 golle Türkiye'nin Fransa'da yer almasında büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz'ın durumu "Gözden ırak olan gönülden de ırak olacak mı?" sorusunu beraberinde getiriyor? Terim'in ikilem yaşayacağı tek konu elbette forvet hattında olmayacak. Hırvatistan ile oynanacak maçın son provası niteliğini taşıyan Slovenya karşılaşması da bu konuda bazı sinyaller verdi. Kurt hocanın yaşayacağı bir diğer zorluk da kanatlarda görünüyor. Slovenya karşısında Hırvatistan maçı provasını yapan Türkiye'de futbol yorumcularının buluştuğu nokta; Hakan ya da Arda'nın kenara çekilmek zorunda olduğu.
Bir soru işareti de kanatlarda 
Üçlü orta saha (Ozan, Oğuzhan, Selçuk) ile maça başlayan Türkiye, kanatlarda Slovenya'ya karşı Arda ve Hakan Çalhanoğlu ile mücadele etti. İlk yarıdaki hücum kısırlığı ve Slovenya baskısı sonrası Terim, iki kanat oyuncusunu (Emre Mor, Volkan Şen) oyuna alarak Hakan'ı kenara çekti, Arda'yı forvet arkasına aldı. Bu düzen daha tempolu ve hücum hattında daha etkili oyunu beraberinde getirdi. Slovenya karşısındaki oyun sonrası Terim'in üçlü orta sahadan vazgeçmesi, kanatlarda bölgelerinin oyuncularıyla oynaması ve 10 numara pozisyonu için ya Arda ya da Hakan'ı tercih ederek Hırvatistan karşısına çıkması gerektiği görüşü ağırlık kazandı.

Burak Yılmaz: Göreve hazırım

Uzun bir aradan sonra Milli Takım formasıyla sahaya ilk 11'de çıkan ve bir de gol atan Burak Yılmaz, kendisini hazır hissettiğini söyledi. Uzun bir sakatlık döneminden geçtiğini hatırlatan Burak, "Çok şükür iyileştim. Hocalarım ve takım arkadaşlarım bana çok destek oldu. Fizik olarak biraz eksiğim var ama çok iyi durumda olduğumu düşünüyorum. Göreve hazırım. Şampiyonada elimden geleni yapacağım. Milli formayla büyük bir turnuvada oynamamıştım. Kariyerime güzel bir şeyler daha eklemek istiyorum" dedi. 

Burak mı Cenk mi?

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...