Horoz geç öttü

Düzenleyen:
Horoz geç öttü

SPOR Haberleri

İlk yarısı sıkıcı ve golsüz geçen maçta Fransızlar Giroud ile öne geçti, Stancu penaltıyla eşitledi, Payet 89'da 3 puanı muhteşem bir golle getirdi

Murad Tamer

EURO 2016'nın açılış maçında ev sahibi Fransa ile Romanya karşılaştı. Paris'teki 80 bin kişilik Stade de France'ın tıklım tıklım dolu tribünleri önünde oynanan maçta Fransa zor da olsa 3 puanın sahibi oldu: 2-1. Misafir ekip Romanya henüz 4. dakikada golle burun buruna geldi. G.Birliği'nden tanıdığımız Stancu kornerden gelen topu kale ağzında kaleci Llorise'e nişanladı. Fransa ilk 10 dakikada organize olmakta sıkıntı çektikten sonra oyunu rakip yarı alana yıkmaya başladı. Griezmann'ın 14. dakikadaki kafa şutu direkte patladı. Bu pozisyonun Fransa'yı ateşlemesi bekleniyordu ancak sıkıcı oyun devam etti. Ev sahibi ekibin hücumdaki etkili ismi Griezmann'ın 35'teki şutu direği sıyırıp auta çıktı. İlk yarıda başka kayda değer pozsiyon yaşanmadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle girildi. 
Stancu yine kaçırdı
İkinci yarının başında yine Stancu sahnedeydi. Rumen golcü 47'de topu bomboş pozisyonda göğsünde yumuşattı ama son vuruşu kötü olunca Romanya bir net fırsatı daha tepmiş oldu. Elemelerin en az gol yiyen takımı (2) unvanıyla EURO 2016'ya gelen Romanya karşısında zorlanan Fransa'yı Payet kendine getirdi. Yıldız oyuncu önce 57'de 'al da at' dedi, Pogba'nın şutunda kaleci Tatarusanu başarılıydı. Payet'nin hemen ardından adrese teslim ortasında Giroud kafayla fileleri havalandırarak turnuvanın ilk golünü kaydetti: 1-0.
Payet 90’a vurdu
Golden sonra güveni yerine gelen Fransa daha arzulu ve coşkulu oynamaya başlamışken golü kalesinde gördü. Çok kaçıran Stancu kazanılan penaltıyı 65'te gole çevirdi: 1-1. Deschamps golden sonra takımın en önemli yıldızları Griezmann ile Pogba'yı çıkarıp Coman ve Martial'ı sahaya sürdü. Fransa hiç gol atacak gibi görünmüyordu ancak 89'da sahneye çıkan Payet belki de turnuvanın en güzel golüne imza atarak 3 puanı son anda Fransa'ya getirdi: 2-1.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...