Şampiyonlar Ligi için UEFA'dan devrim

Düzenleyen:
Şampiyonlar Ligi için UEFA'dan devrim

SPOR Haberleri

UEFA, 2018-2019 sezonu itibari ile İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya'nın Şampiyonlar Ligi'ne 4'er takımla katılacağını açıkladı.

 

UEFA, Avrupa'nın 4 büyük ligi, İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya’nın 2018-19 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne dörder takımla katılacağını açıkladı.  Avrupa’nın en önemli futbol organizasyonu hakkında bazı yenilikler yapmak için bir araya gelen UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinden 4’er takımın direkt olarak gruplara kalacağını açıkladı. 32 takımın mücadele edeceği gruplarda 16 takım bu liglerden gelecek ve yine her gruba bu ülkelerden ikişer takım düşecek.

Sezon öncesi yapılan Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda elde edilen ekonomik verileri de inceleyen UEFA, bu şekilde ticari döngüyü de artırmayı hedefliyor.

En çok Avrupa kupası kazanan ülkeler

16: İspanya

12: İtalya, İngiltere

7: Almanya 

6: Hollanda

4: Portekiz

1: Fransa, İskoçya, Romanya, Yugoslavya 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...