'Benim adım da King Kong'

Düzenleyen:
'Benim adım da King Kong'

SPOR Haberleri

2 yıllık sözleşmeye imza atan Hollandalı yıldız sahaya çıkmak için sabırsızlandığını söyledi

Melo’dan sonra orta alanda savaşçı oyuncu eksikliğini fazlasıyla hisseden Galatasaray, Hollandalı yıldız Nigel de Jong’a 2 yıllık imza attırdı. Sarı-kırmızılı takım MLS ekiplerinden LA Galaxy’den bonservis bedeli vermeden transfer ettiği Hollandalı ortaya her sezon için 2.5 milyon avro yıllık ücret ödeyecek. İmza töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Nigel De Jong, bir an önce takım arkadaşlarıyla buluşmak için sabırsızlandığını söyledi. Şampiyonluk yolunda elinden gelen her şeyi yapacağını belirten Hollandalı, taraftarların Felipe Melo gibi mücadeleci bir oyuncunun eksikliğini hissettiğinin hatırlatılması üzerine, “Melo ile ilgili bilgim var. Taraftarların onu ne kadar sevdiğini biliyorum. Ona saygım çok büyük. Ama ben De Jong’um. Ben de hırslıyım. Gayet fitim ve hazır geldim. Kendi yolumu çizeceğim” dedi. Birçok lakâbının olduğunun da altını çizen 31 yaşındaki oyuncu, “Pitbull, King Kong gibi lakâplarım var. Önemli olan, taraftarların bana hangi lakâbı takacağı” ifadelerini kullandı.

Kahramanım Charles Barkley

Geçen sene de G.Saray’a gelme ihtimali olduğunu ancak gerçekleşmediğini belirten başarılı oyuncu, vatandaşı  Sneijder ile kısa bir konuşma yapmasının transferi için yeterli olduğunu sözlerine ekledi. Kariyerinde hep 34 numara giydiğini, sarı-kırmızılı formada da böyle olacağını söyleyen tecrübeli oyuncu, “İstanbul’un da plakasının 34 olması hoşuma gitti” dedi. De Jong ayrıca kendisine NBA yıldızı Charles Barkley’i örnek aldığı için onun forma numarası olan 34’ü tercih ettiğini de sözlerine ekledi. Riekerink ve Sneijder ile daha önce Ajax’ta çalıştığını da hatırlatan yıldız oyuncu, “Onların olması adaptasyon sürecinde bana çok yardımcı olacaktır” diye konuştu.
Donk Real Betis’e kiralandı
Öte yandan G.Saray’da bekleneni veremeyen Ryan Donk 1 yıllığına İspanya’nın Real Betis ekibine kiralandı. Sarı-kırmızılı kulüp futbolcunun 1.5 milyon avroluk yıllık ücretinin 500 bin avroluk kısmını karşılayacak. 

Umut Bulut resmen bitti

Galatasaray Kayserispor’la anlaşan Umut Bulut’un sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. KAP’a yapılan açıklama şu şekilde: Profesyonel futbolcumuz Umut Bulut ile sözleşmemiz karşılıklı olarak sona erdirilmiş olup futbolcuya bu sona erdirme nedeniyle net 1.045.589 avro ödenecektir.

Bruma’ya yeni sözleşme

Galatasaray, Bruma’nın sözleşmesini uzatıyor. Bruma’nın 2 yıl kalan sözleşmesini 3 yıl daha uzatıp 5 yıllık yeni bir sözleşme yapacak olan sarı-kırmızılılar, 1.1 milyon olan yıllık ücretini 2 milyon avronun üzerine çıkaracak. Bruma’nın sözleşmesine de 40 milyon avroya serbest kalabilir maddesi konacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...