Pota bayramı

Düzenleyen:
Pota bayramı

SPOR Haberleri

Basketbolda Avrupa’nın en büyük kupası 2012’de olduğu gibi yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda kaldırılacak. Maçların tarihi ise 19-21 Mayıs...

THY Euroleague Dörtlü Final organizasyonunun İstanbul’da düzenleneceği dün resmen açıklandı. İstanbul’da gerçekleştirilen törende konuşan Euroleague Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu, “Basketbol, Türkiye’de son yıllarda çok gelişti. İstanbul, dörtlü finallere ikinci defa ev sahipliği yapacak ve Euroleague şampiyonu mayıs ayında tacını burada takacak. Sinan Erdem Arena’ya tekrar döneceğiz” ifadelerini kullandı. 19-21 Mayıs tarihleri arasında Sinan Erdem Arena’nın ev sahipliği yapacağı 2017 Euroleague Dörtlü Finali’nde sezonun en iyi 4 takımı şampiyon olmak için kozlarını paylaşacak. Euroleague’de bu sezon ülkemizi Fenerbahçe, Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank ve Darüşşafaka Doğuş temsil edecek.
2020’ye kadar THY
İstanbul’da 2012 senesinde de THY Euroleague Dörtlü Finali oynanmış, mutlu sona ulaşan ekip Yunanistan temsilcisi Olimpiakos olmuştu. Dörtlü finalin İstanbul’a çok yakışacağını belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ise bu sürecin içinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti. Ayrıca THY Euroleague’de dörtlü finalin bu sezon İstanbul’da düzenleneceği belli olduktan sonra hangi salonda gerçekleştirileceği merak konusuydu. Ülker Arena favori olarak gösteriliyordu ancak Euroleague yönetimi tercihini 2012’de olduğu gibi Sinan Erdem Spor Salonu’ndan yana kullandı.  Öte yandan Türk Hava Yolları ile Euroleague arasında 2010’da başlayan işbirliğinin devam edeceği de toplantıda duyuruldu. Basketbolun Avrupa’da kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu, 2020 yılına kadar THY Euroleague ismiyle anılmaya devam edecek.

Hazırlıklar başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dörtlü Final organizasyonun İstanbul için çok önemli olduğunu dile getirdi. İstanbul’un spor ve kültür başkenti olmasını hayal ettiğini belirten Topbaş, “Adım adım buraya gelmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi başkanlığı döneminde başlattığı yürüyüşü devam ettirmekteyiz. THY burada her türlü fedakârlığı ortaya koymakta. İstanbul’u çok ciddi bir ev sahipliği süreci beklemekte. Hazırlıklarımıza hemen başladık. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

NE DEDİLER?
Akif Çağatay Kılıç
(Gençlik ve Spor Bakanı)
“İstanbul’a gelecek misafirlerimizin Türk misafirperverliğiyle ağırlanacağından hiç şüphemiz yok. Gelecek olan taraftarlar İstanbul’un ve Türkiye’nin güzelliklerini görecekler”.
Hüseyin Yayman
(Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı)
“Türk turizmi gerçekten sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir. Türkiye dünyada en çok turist çeken 6. ülkedir. Bu anlamda dörtlü finalin Türkiye’ye getirilmesini çok önemli buluyoruz”.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...