Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe'nin üç yıldızı şaha kalktı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Fenerbahçe'nin üç yıldızı şaha kalktı

SPOR Haberleri  / Sabah

Dick Advocaat ile birlikte Ozan Tufan, Emenike ve Lens'in performansı göz dolduruyor

EMENİKE KENDİNİ AŞTI
2014-15 sezonunda 35 maçta 79 şutta 5 gol bulabilen Nijeryalı golcü, bu sezon 23 şutta 6 gole ulaşarak performansını 4'e katladı
Emmanuel Emenike, Fenerbahçe'de ikinci baharını yaşıyor. Attığı golle Feyenoord'u yıkan Nijeryalı yıldız, bu sezon 10. maçında 6. golünü atarken bu sayıya kaleye gönderdiği 23 şut sonunda ulaştı. Tecrübeli futbolcunun her 4 şutundan biri gol olurken (3,83 ortalama), bu tablo en son F.Bahçe forması giydiği 2014- 2015 sezonunda tam tersiydi. Emenike, o sezonu 35 maçta 5 golle tamamlamış, kaleye 79 şut atmıştı. O dönem her 16 şutunda bir gol bulabilen isim, bu sezon Advocaat'la yeniden doğdu.

TUFAN GİBİ ESİYOR
Dick Advocaat'ın sihirli değneğini dokundurduğu bir diğer isim Ozan Tufan oldu… 21 yaşındaki oyuncu OPTA verilerine göre geçtiğimiz sezon maç başına 0,9 olan çalım girişimini, 2,2'ye çıkardı. Başarılı çalımları ise maç başına 0,4'ten 1,2'ye yükseldi. Yani üç katlık bir artış gösterdi. Milli futbolcu, tüm bunların yanı sıra isabetli pas sayısını 16'dan 36'ya çıkartırken geçtiğimiz sezon rakip yarı alanda 9 olan isabetli pas sayısı, maç başına 21'e ulaştı.

ADVOCAAT'LA UÇUYOR
Jeremain Lens, Feyenoord karşısında asist yapmadı, gol atmadı ama UEFA Avrupa Ligi'nde önceki akşam oynanan 24 maç içinde rakiplerine en fazla çalım atan futbolcu olarak dikkat çekti. Süper Lig'de forma giydiği 3 maçta 4 asist yapmayı başaran Lens, AZ Alkmaar, PSV ve Sunderland'den sonra yeniden Dick Advocaat'la buluşurken Hollandalı hoca ile frekansının tuttuğunu belli etti. Lens, Advocaat yönetiminde bugüne kadar çıktığı 59 lig maçında 22 gol attı ve 21 asist yaptı. Her 10 maçın 7'sinde skora katkı yapmayı başardı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...