HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bu Emenike başka

Düzenleyen: /
Bu Emenike başka
Emenike, Haber

SPOR Haberleri

Ayrı geçen bir senenin ardından bambaşka bir kimliğe bürünerek Fenerbahçe’ye dönen Nijeryalı golcü, atıyor, attırıyor, coşuyor, coşturuyor. İstatistiklerde kendisiyle yarışıyor.

M. Emin ULUÇ

Ne Moussa Sow, ne Robin van Persie ne de Fernandao, Fenerbahçe’de yeni moda Emmanul Emenike. Fenerbahçe’den adeta sürgün edilen Nijeryalının dönüşü muhteşem oldu. Bambaşka bir kimliğe bürünen 29 yaşındaki yıldız, gol krallarını gölgede bırakan performansıyla Dirk Advocaat’ın bankosu oldu. Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı 11 maçın 10’unda yer alan Emenike, 8’i ilk 11 olmak üzere 10 defa forma giyerken, attığı 6 gol, yaptığı 2 asistle skor yükünü sırtladı. Bu performansla 2009-10’daki Karabük performansından sonra kariyerindeki en iyi sezon başlangıcı yapan Nijeryalı golcü, taraftarlarla arasındaki buzları eritirken, “Henüz gerçek formuma ulaşmadım” diyerek çok daha fazlasını yapacağının da sinyalini verdi.

Bu güzellik devam edecek

Yıldızının parladığı 2009-10’da ilk 10 maçında 7 gol aran Emmanuel Emenike, bu sezon ise aynı sürede 6 gol, 2 asiste ulaşarak kendisini aştı. Aynı zamanda kariyerinin en golcü sezonu olan 2009-10’u unutamadığını söyleyen Emenike, “Şu anda aynı coşku ve hırsa sahibim. Bu sefer kendimi geçeceğim” dedi. İdmanlardaki hırsıyla dikkat çeken Nijeryalı golcü, “Sıkıntılı günler geçirdim ama hepsi geride kaldı. Hayatımı düzene koydum. Nişanlandım ve tamamen futbola konsantre oldum. Her şey çok güzel gidiyor ve ben bunun bozulmasına izin vermeyeceğim. Fenerbahçe tarihindeki unutulmaz futbolculardan biri olmak için savaşacağım” ifadesini kullandı. Sarı-lacivertli forma altında ilk sezonunda 12, ikinci sezonunda 5 gol kaydeden Nijeryalı, “Kendimi aşacağım” sözünü verdi.

Mağlubiyetin suçlusu Kuyt

Feyenoord’un namağlup unvanını Kadıköy’de bırakmasına geniş yer ayıran Hollanda basını suçluyu da hemen buldu: Dirk Kuyt! Orta sahada kaybettiği topla Fenerbahçe’nin golüne zemin hazırlayan tecrübeli oyuncu, suçunu kabullenerek özür dilese de medyanın ağır eleştirisinden kaçamadı. De Telegraaf, “Feyenoord Kuyt’ın hatasından sonra kaybetti” manşetiyle kaptanı hedef tahtasına koyarken, en ağır yorum ise ANP’den geldi. Hollanda Haber Ajansı, Feyenoord’un Fenerbahçe karşısında etkili olamadığını belirtirken, gol için “Kuyt tarafından yapılan aptalca bir hata” değerlendirmesinde bulundu. “Fenerbahçe, Feyenoord’a bir beden büyük” başlığı atan NOS, Kuyt’ı hem gole sebebiyet vermekle hem de net bir gol fırsatını heba etmekle suçladı. NRC ise Teknik Direktör Van Bronckhorst’un eski hocası Dirk Advocaat’a kaybetmesini öne çıkardı.

Lens’in tapusu alınacak

Feyenoord maçındaki performansıyla tribünleri mest eden Jeremain Lens, neden milli takıma çağırılmadığı yönündeki soruya, “Gündem şu an F.Bahçe, milli takım değil. Neden şimdi bu soruyu soruyorsunuz, alakasız sorular sormayın” cevabını verdi. Son haftalarda ortaya koyduğu futbolla mest eden yıldız oyuncu için harekete geçen Fenerbahçe Yönetimi, Hollandalının bonservisini almayı kafasına koydu. 

"Dönüşüm muhteşem olacak"

Fenerbahçe’nin kayıp yıldızı Robin van Persie gaza geldi. Eski takımı Feyenoord’a karşı yedek soyunan, ancak karşılaşmanın son dakikalarında şans bulabilen Hollandalı yıldız, “Ben daha tükenmedim. Küllerimden doğacağım” dedi. Sağlığına kavuştuğunu dile getiren RvP, “Fiziksel olarak eksiklerim var ancak iki hafta içinde daha fazla süre alacak duruma gelirim. Amacım 90 dakika oynamak. Amacım Fenerbahçe’ye daha çok katkı sağlamak” derken, “Tabii bunun için hocama ve takım arkadaşlarıma hazır olduğumu ispat etmem gerek” açıklamasında bulundu.

"İşte görmek istediğim Fener"

Feyenoord galibiyeti sonrası Fenerbahçe soyunma odasında büyük bir coşku vardı. Sarı-lacivertli oyuncular birbirlerini kutlarken, Teknik Direktör Dirk Advocaat’ın da keyfine diyecek yoktu. “İşte benim istediğim Fenerbahçe bu”diyen Hollandalı çalıştırıcı, “Gerçek bir takım gibi oynadık. Herkes birbirinin açığını kapatmaya çalıştı” sözleriyle oyuncularını tebrik etti.

Mourinho’nun gözü korktu

Manchester’de sıkıntılı günler geçiren Jose Mourinho fikstürden şikâyet etti. Liverpool maçından 3 gün sonra Fenerbahçe’yle karşılaşacaklarını söyleyen Portekizli, “İki güçlü ekiple oynayacağız. Zor bir durum olacak. Avrupa’da üst tura çıkmayı deneyeceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...