Sıfırdan zirveye

Düzenleyen:
Sıfırdan zirveye

SPOR Haberleri

Şenol Güneş oyuncularına talimatı verdi: “Fenerbahçe derbisini UNUTUN… Tüm enerjinizi ve gücünüzü Dinamo Kiev maçına verin…” Çünkü Kara Kartal tarihi bir başarının eşiğinde.

İki finali vardı Beşiktaş’ın. İlki Spor Toto Süper Lig’de zirveyi yakından ilgilendiren Fenerbahçe derbisiydi. Ve Kartal (kendine göre) ne sınıfta kaldı, ne de çok iyi bir not aldı. Durumu idare etti. Ancak Şenol Güneş’in de özür dilediği gibi çok ama çok kötü tanınmaz halde bir Beşiktaş vardı. Doğru düzgün pozisyona da giremedi, isabetli şut da atamadı. Şenol Hoca, bunun sebebini stratejik olarak görüp rakibin oyununa bağlamıştı. Şimdi sırada ikinci final var. Bu final öyle böyle değil. Mutlaka kazanılması gereken bir sınav. Derbide futbol anlamında SİYAH bir görüntü ortaya koyan skor olarak istediğini alan Beşiktaş, Dinamo Kiev önünde BEYAZ rengini arayacak.

Kartal nasıl tura uçar?

Teknik Direktör Şenol Güneş oyunculardan Fenerbahçe derbisini her anlamda unutmalarını ve tüm konsantrasyonlarını yarınki Dinamo Kiev maçına vermelerini istedi. Tarihin eşiğinde bulunan Beşiktaş galibiyet halinde her türlü çıkıyor, beraberlikte ise Benfica-Napoli maçını ev sahibi takımın kazanmasını bekleyecek. Eğer ki Beşiktaş galip gelir ve gruptaki diğer mücadelede beraberlikle sona ererse temsilcimiz Şampiyonlar Ligi’nde gruptan lider çıkan ilk takım olarak tarihe geçecek.

"Gökhan Gönül’ü örnek alın"

Futbolun tat vermediği ama gerilimlerin protestoların sergilendiği derbide neler oldu? Kuşkusuz en çok konuşulan konu Fenerbahçe ile anlaşamayan ve Beşiktaş’a giden Gökhan Gönül’ün sahne dolarlar atılarak protesto edilmesiydi. Gönül, protesto olacağını bilmesine ragmen hocasına gidip ısrarla oynamak istediği ve 11’e girdiği ortaya çıktı. Ve taraftarın Gökhan Gönül’e tepkisi sürerken yöneticiler arasında da yüksek gerilimin olduğu öğrenildi. 

İddiaya göre; protokol tribününde Fenerbahçeli yöneticilerin sözlü sataşmada bulunduğu Beşiktaşlı yöneticilerin önce sessiz kaldığı ancak bir süre sonra Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin sarı-lacivertli yöneticilerin olduğu bölüme dönüp “Ayıp ayıp! Buradaki bu atmosferi Gökhan Gönül kaldırabiliyorsa, sizin hayli hayli kaldırmanız lazım” dediği ifade edildi. Bu arada maç sırasında tepkilere karşı sakin kalmayı başaran Gökhan Gönül sosyal medya hesabından rakip oyuncularla ilgili bir söyleminin olmadığını açıkladı. 

Kiev maçına İskoç hakem

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde yarınki Dinamo Kiev mücadelesini İskoç hakem Craig Thomson yönetecek. Daha önce Fenerbahçe ve Sivas’ın 1’er maçını yöneten Thomson’un istatistiklerinde ev sahibi ve deplasman takımlarının galibiyet yüzdeleri eşit (39). 326 maçta 71 mücadele ise berabere (Yüzde 22).

Yorgunlar salona

Kara Kartal Şampiyonlar Ligi’nde B grubu 6. ve son maçında Dinamo Kiev ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Basına kapalı yapılan antrenman 1.5 saat sürdü. Derbide forma giyenler  salonda rejenerasyon çalışması yaptı. Diğer futbolcular ise dar alanda kontrollü pas ve minik kale maç yaptı. Takım bugün öğleden sonra özel uçakla Kiev’e gidecek.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...