HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yıldız Savaşları

Düzenleyen: /
Yıldız Savaşları
Derbi, Haber

SPOR Haberleri

Süper Lig galaksisinde (Şenol) Güneş de var (Tudor) enerji de... Akıl oyunlarının yaşanacağı büyük derbide skoru hamleler, kaleler ve vezirler belirleyecek

G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor derbinin heyecanını yaşadığını belirterek, “Benim çalıştırdığım takımlar sahaya her şeyini verir. Elinizden geleni yaparken kaliteyle ki takımımızda buna çokça sahibiz, iyi sonuçlar almak kolaylaşıyor. Takım olarak oynadığımızı, birlikte savunacağımızı, savaşacağımızı ve koşacağımızı herkesin görmesini istiyorum. Buna kaliteyi de ekleyince Galatasaray’ın kazanmasını sağlayacağız” iddiasında bulundu. GSTV’ye konuşan Hırvat teknik adam, “Üç puana ve takımın galip gelmesi için neler yapmamız gerektiğine odaklanmış durumdayım. Derbi atmosferleri hakkında güzel hikayeler dinlendim. Şimdi bunun parçası olacağım” sözlerini kullandı.
Herkes işini yapmalı 
Taraftarlara seslenerek, “Derdide bizimle beraber olsunlar. Oyuncularım her şeylerini sahaya yansıtacaklar. Bu kısa dönemde bunu gördüm” diyen Tudor, “İyi organizasyon konusunda bazı şeylerin olması gerektiği gibi olmadığını fark edersem değiştirmek isterim. İnsanların işini yapmamasını kabul etmem” sözleriyle disiplin anlayışını özetlerken, “6-7 günlük antrenmanda gördüklerimden memnunum. Oyuncuların katılımını gördüm; iyi atmosferi gördüm. Şimdi bunu derbide sahada görmeliyiz. Beşiktaş’ı Karabük ile yenmiştim fakat her maç aynı taktikle maça çıkamazsınız. Eminim ki derbide takımda bazı şeylerin değiştiğini göreceğiz” dedi.

TEK ÇARE KAZANMAK
Galatasaray adına sezon finali desek yeridir… Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenen ve elinde bir tek Spor Toto Süper Lig kalan sarı-kırmızılılar lider Beşiktaş’ın tam 7 puan gerisinde. Derbi üç ihtimalli ancak Cimbom adına tek ihtimal var: KAZANMAK. Beraberlik bile Aslan adına yeterli değil. Ki maçın iç sahada olması avantajı… Jan Olde Riekerink’le yol alırken hoca değişimine giden ve Igor Tudor’la takıma yeni bir sinerji katmaya çalışan Galatasaray kazandığı takdirde farkı 4’e indirecek ve kalan 12 hafta için umutlanacak. Camianın hiç aklından bile geçirmediği mağlubiyet halinde ise Tudor’un sezon sonu için opsiyonlu olan mukavelesi adına ciddi soru işaretleri oluşacak, yeni sezonun planlamasına erken başlanacak.

5 futbolcu sınırda 
Galatasaray’da 2 oyuncu sarı kart ceza sınırında. Nigel de Jong ve Lukas Podolski, darbide sarı kart görürlerse Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecekler. Beşiktaş’ta derbi öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Atiba, Gökhan Gönül ve Quaresma sarı görmeleri halinde Çaykur Rize maçında oynayamayacaklar. 

 

 

BEŞİKTAŞ’IN PATRONU ŞENOL GÜNEŞ’E GÖRE: Kontrollü güç

Beşiktaş’ta Galatasaray maçının taktiği belirlendi. Teknik Direktör Şenol Güneş takımla yaptığı toplantılarda şu ana kadar en büyük zaafları olan kontrolsüz gücü derbide kontrollü güce çevirme konusunda dikkati çekti. Kamuoyundaki “Beşiktaş banko şampiyon” algısının tehlikeli olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam sakin ve kontrollü oyunla sonuca gitmeleri gerektiğini belirtiyor. “Dikkatli olacağız ve kontrollü oynayacağız” kelimelerinin altını özellikle çizen Şenol Hoca, istediklerini almak adına Fenerbahçe maçındaki taktiğe benzer bir görüntü de sergileyebileceklerini ifade ediyor. 
Tek soru işareti
Beşiktaş armasının her maça galibiyet için çıkacağını dile getiren başarılı teknik adam orta alanda Talisca’ya şut özgürlüğü tanıyor. Sneijder gibi lider özellikli oyuncuyu da Atiba ile kilitlemeyi planlayan Güneş, özellikle Quaresma ve Babel’in sağlı sollu bindirmelerle rakipleri bunaltmasını istiyor. Güneş’in kadro tercihine baktığımızda ise tek cezalı Tosic. Stoper konusunda ise belirsizlik var. Tosic’in yerine kim oynayacak? Yeni transfer Mitrovic sakatlıktan yeni çıktı ve derbi tecrübesi yok. Ancak Güneş’in güvendiği öncelikli isimlerden. Bir diğer alternatif ise Atınç. Ancak formaya en yakın Mitrovic.

KAYBETME YETER
Beşiktaş kanadında ise durum biraz daha farklı ve “rahatlık” söz konusu. Derbi Galatasaray adına ne kadar “sezon finali” gibi görünse de Kara Kartal için “vize” denebilir. Çünkü avantaj onların elinde. 7 puanlık bonusla TT Arena’ya gidiyorlar. Tabii ki siyah-beyazlıların amacı kazanmak ama olası bir beraberlik bile mevcut avantajın korunması anlamına geliyor. Ki şampiyonluk yolundaki rakiplerden birinin daha yolda kalmasını ifade ediyor. Şenol Güneş’le 4 yıllık daha mukavele uzatma hedefinde olan yönetim olası bir derbi galibiyetinde bu süreci hızlandırabilir, camiada şampiyonluk için zafer şarkılarının desibeli artabilir. Yenilgi halinde ise sadece 7 puanlık avantaj kaybedilecek ve rakibe umut verilmiş olacak. 

Kartal 3 maçtır kaybetmiyor
Beşiktaş, Galatasaray’a karşı oynadığı son üç maçı kaybetmedi. 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Geçen sezon TT Arena’daki maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı. TT Arena’da iki takım 6 defa karşılaştı. 4’ünü ev sahibi sarı-kırmızılılar kazandı, Beşiktaş sadece, şampiyon olduğu geçen sezon galip geldi. 1 maç da berabere bitti. Galatasaray 10, Beşiktaş 6 ise gol attı. 

Yıldız SavaşlarıYıldız Savaşları

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...