Lorient, Aboubakar'dan para kazanma derdinde

Düzenleyen:
Lorient, Aboubakar'dan para kazanma derdinde

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar, Kamerunlunun hissedarları Porto ve Lorient’le pazarlıklar yapıyor ki “pazarlık ustası” Fikret Orman bile terliyor. Lorient, sonraki satıştan da ciddi pay istiyor

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş’in kesinlikle kadroda tutulması konusunda rapor verdiği isimlerden Vincent Aboubakar... Porto’dan 1 yıllığına kiralanan Kamerunlu oyuncu konusunda çok ciddi pazarlıklar yapılıyor. Ve bu işin uzatmalara kadar gitmesi söz konusu... Aboubakar’ın Porto ile 1 yıl daha mukavelisi var. Ancak işin perde arkasında asıl sorun oyuncunun yüzde 60 hakkına sahip olan Lorient bulunuyor. Fikret Orman ve kurmayları Fransız ekibinin temsilcileriyle iki kez masaya oturdu. Son görüşmedeki tıkanma noktası yüzdelik paydaydı. Porto ile Lorient arasında şöyle bir anlaşma var. Eğer Porto, 10 milyon satın alma opsiyonu olan Aboubakar’ı satarsa Lorient 6 milyon avro alacaktı. Kaldı ki, bu rakam bir sezon daha kiralanması hâlinde de geçerliydi. 
Oyuncu “Kartal” diyor
Beşiktaş önce Porto ile görüştü ve “olur” aldı, ardından Lorient’le masaya oturdu. Fransızların 6 milyon avroluk hakkı için siyah-beyazlılar rakamı 5,5 milyon avroya kadar çıkardı. Ancak Fransızlar, Vincent Aboubakar’ın bir sonraki satışından da ciddi pas istedi. Yüzde 30’luk hak talebi başkan Fikret Orman tarafından geri çevrildi. Tamamen masadan kalkılmadı ama düşünmek için süre talep edildi. Kılı kırk yaran ve transfer sürecindeki sağlam pazarlığı ile bilinen Orman ilk defa bu kadar zorlandığı bir durum içerisinde. Başkan Aboubakar’daki geleceği gördüğü için Lorient’i bir sonraki satışta devre dışı bırakıp pastanın tamamını kendisi yeme düşüncesinde. Futbolcunun da Şampiyonlar Ligi faktörü sebebiyle Beşiktaş’ı istemesi Orman’ın elinin güçlü olduğu unsurlardan.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...