Ekici, Valbuena ve Dirar bitti ama Fenerbahçe hız kesmedi

Düzenleyen:
Ekici, Valbuena ve Dirar bitti ama Fenerbahçe hız kesmedi

SPOR Haberleri

Camiayı coşturan isimlere imza attıran sarı-lacivertliler şimdi de forveti bitirmeye hazırlanıyor. Lucas Perez, Ahmet Musa ve Batshuayi ile temaslar sürüyor.

M. Emin Uluç

Transferin flaş ekiplerinden Fenerbahçe, yeni oyuncularını sezon başı kampına yetiştirmekte kararlı. Mehmet Ekici’nin ardından Mathieu Valbuena ve Nabil Dirar’a da imzayı attıran sarı-lacivertliler, şimdi çalışmalarını golcü transferine yoğunlaştırdı. Aykut Kocaman’ın listesi doğrultusunda hareket eden sarı-lacivertli yönetim önceliği Arsenal’in İspanyol’u Lucas Perez’e verirken, Leicester’den Ahmed Musa ve Chelsea’den Batshuayi için de temaslar sürüyor. Roma’nın kadroda düşünmediği Doumbia da alternatifler arasında bulunuyor.

Al Kjaer’i ver Perez’i

Fenerbahçe, Lucas Perez için Arsenal’le pazarlıklarda Simon Kjaer’i masaya koydu. Sarı-lacivertliler, Kjaer için 12 milyon avroluk teklif yapan İngiliz devinden bu paranın yanı sıra Perez’i de 1 yıllık ücretsiz kiralamasını talep etti. Fenerbahçe, amacına ulaşırsa Kjaer’in boşluğunu Barcelona’dan Mathieu ya da Milan’dan Gustavo Gomez’le kapatmayı planlıyor. Kaleci Kameni ile anlaşan sarı-lacivertliler, Kasımpaşa ile sözleşmesi biten Portekizli Andre Castro ile de el sıkıştı. Bu transferlerin de hafta içinde açıklanması bekleniyor.

10 numara adayı Banega

Portekizli sol açık Gil Dias konusunda ise sıkıntı çıktı. Sarı-lacivertliler, 20 yaşındaki oyuncu için Monaco’yla prensip anlaşmasına varmıştı. Ancak Benfica’nın 15 milyon avroluk teklifi ortalığı karıştırdı. Gil için en az 25 milyon isteyen Monaco oyuncuyu daha ucuza satamayacak olsa da Fenerbahçe’ye gelişi de gecikmiş oldu. Bu arada 10 numara pozisyonu için Inter’in gözden çıkardığı 28 yaşındaki Arjantinli Ever Banega’ya da teklif götürüldü. Sarı-lacivertliler, Tigres ve Everton’ın da listesindeki Tangocuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak istiyor.

Her şey güzel ama…

Fenerbahçe’nin dört koldan yürüttüğü transfer operasyonları camianın yüzünü güldürüyor ama bir de madalyonun diğer yüzü var! Sarı-lacivertliler, kadroda düşünülmeyen oyunculardan henüz kurtulabilmiş değil. Kendilerine kulüp bulmaları istenen Van der Wiel, Emenike, Stoch ve Neustadter’le yollar ayrılamadı. Yabancı kontenjanını şişiren bu isimlerin sarı-lacivertlilere problem çıkarması muhtemel. Özellikle Wiel ile Emenike yönetimi endişelendiriyor. Lens ve Sow konusunda hâlâ bir netlik sağlanamaması da başka bir problem olarak duruyor.        

Dirar’ın ayakları yerden kesildi

Fenerbahçe’nin 3+1 yıllık sözleşme imzaladığı Faslı yıldız Nabil Dirar, sarı-lacivertli formayı giyeceği için kendisini şanslı ve mutlu hissettiğini söyledi. Türk futbolunu yakından takip ettiğini belirten Dirar, “Çok güzel tesisler ve statlar var. Galatasaray, Beşiktaş gibi çok büyük kulüpler var. Ama ben Türkiye’nin en büyüğü olan Fenerbahçe’de oynayacağım,  bu konuda çok şanslıyım” diye konuştu. Monaco’yla çıktığı Saracoğlu’nda taraftarın son derece etkileyici olduğunu belirten Faslı, “O günden beri aklımın bir tarafında Fenerbahçe vardı” dedi. 

Mathieu sesleri

Elinde Kjaer’i henüz çıkaramayan F.Bahçe’nin Barcelona’nın savunma oyuncusu Mathieu ile anlaşma sağladığı iddia edildi. Sarı-lacivertli takımın Kjaer transferinin gerçekleşmesi durumunda prensip anlaşmasına vardığı Fransız stoperle son bir görüşme yapacağı ve ardından imzaya davet edeceği belirtildi. 

Hasan Ali 3 yıl daha

Fenerbahçe, sezon sonunda sözleşmesi biten Hasan Ali Kaldırım’la yeni mukavele yaptı. 2012’den bu yana sarı-lacivertli formayı giyen 27 yaşındaki oyuncu ile 3 yıllık yeni sözleşme yapıldı. Hasan Ali’nin senelik maaşı 1.4’ten 1.8 milyon avroya yükseldi.

Ozan satılabilir

La Liga ekiplerinden Deportivo veya Real Sociedad’a kiralanması gündemde olan Ozan Tufan için Benfica devreye girdi. Portekiz ekibi satın alma talebiyle sarı-lacivertlilerin kapısını çaldı. Yönetimin, Ozan için 15 milyon avro istediği öğrenildi.

Şen’in kararı kesin

Kariyerini yurt dışında sürdürmek isteyen Volkan Şen, İngiltere ve ABD takımlarıyla görüşüyor. Ailesi İngiltere’de yaşadığı için önceliği Ada’ya veren Volkan Premier Lig olmasa da alt ligden bir takımla anlaşacak, olmazsa MLS’e yönelecek.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...