'Obradovic' diye yazılır 'kupa' diye okunur

Düzenleyen:
'Obradovic' diye yazılır 'kupa' diye okunur

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’yi hem Avrupa hem de Türkiye şampiyonu yapan Sırp koç, rekorları paramparça etti.

Uğur Aktan

Fenerbahçe basketbolda rüya gibi bir sezon geçirdi. Tarihinde ilk defa Euroleague şampiyonluğu yaşayan sarı-lacivertliler 4-0’lık müthiş seriyle Beşiktaş’ı süpürüp ligde de şampiyonluğa ulaştı. Elbette bunda aslan payı koç Zeljko Obradovic’e ait. Sırp koç antrenörlük hayatında neredeyse almadık kupa bırakmadı. Daha önce antrenörlüğünün ilk yılında Partizan’la ve 11 kere de Panathinaikos’la ulusal lig şampiyonluğu yaşayan Obradovic, Fenerbahçe’deki üçüncü şampiyonluğuyla birlikte toplamdaki lig kupası sayısını 15’e yükseltti. 

Dünya ve Avrupa şampiyonu

Dokuz Euroelague şampiyonluğunun yanı sıra İtalyan takımı Benetton ile iki Saporta Kupası kazanan efsane çalıştırıcı, İtalya Süper Kupası, Yunanistan Kupası, Yugoslavya Kupası gibi turnuvalarda da defalarca kupa sevinci yaşadı. Yugoslavya Milli Takımı ile Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonluğu sevinci de yaşayan Obradovic, kariyeri boyunca olimpiyat şampiyonluğu dışında her şeyi kazandı. Bu müthiş kariyer Fenerbahçe’yi de adeta uçurdu. Obradovic’ten önce 47 yılda toplam 14 kupa kazanan Fenerbahçe, Sırp hocayla 4 yılda 7 kupa havaya kaldırdı. Yani sarı-lacivertliler tarihinde kazandığı kupaların 3’te birini 4 yılda Sırp hocayla müzesine taşıdı. 

Türkiye’ye damga vurdu

Obradovic’ten önceki iki sezonda Türkiye Ligi’ne play off’un ilk turunda veda eden Fenerbahçe, Sırp koçun yönetiminde geçen dört yılda üç şampiyonluk yaşarken, bu dört yıla birer Euroleague ve Türkiye Kupası ile iki de Cumhurbaşkanlığı kupası sığdırdı. Fenerbahçe’nin müzesine katabileceği her kupayı en az bir kere kazanan Obradovic, kulüp tarihinin de en başarılı ismi oldu. 2 şampiyonluk yaşayan Bogdan Tanjevic’i geride bırakan Obradovic, aynı zamanda Türkiye’de en fazla şampiyonluk elde eden yabancı koç unvanı da eline geçirdi.            

"Alın şu maçı tatile 2 gün erken çıkalım"

F.Bahçe’nin nasıl bir takım gücüne sahip olduğu dikkat çeken bir detayla ortaya çıktı. Bogdanovic’in yaptığı bir açıklama hayli ilginçti. Play-off son maçı ve Beşiktaş 14 sayı önde. İşte o anlarda neler olduğunu Bogdan açıklarken, “Fark 14 iken Obradovic mola aldı ve sadece “hadi bitirin tatile 2 gün erken çıkalım” dedi. Biz de çıkıp gerekeni yaptık” sözlerini kullandı. Kulüp televizyonuna konuşan Obradovic, “Başarımızın en önemli sırrı Aziz Yıldırım gibi bize her zaman destek olan bir başkanımızın olması. Gelecek sezon için çalışmalara çoktan başladık. Kutlamalarda bile oyuncularla konuştuk. Ne istediğimizi biliyoruz” sözlerini kullandı. 

20 yıl sonra bir ilk

Play off’ta oynadığı 9 maçı da kazanarak şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, 20 yıl sonra bunu başaran ilk takım oldu. Obradovic’in öğrencilerinin yakaladığı bu başarıyı daha önce gerçekleştirebilen son takım 1996-1997 sezonunda Anadolu Efes olmuştu. 

Beşiktaş’a şans tanımadı

Bu sezon basketbol, futbol ve voleybolda Beşiktaş ile 15 maça çıkan Fenerbahçe, bu karşılaşmaların 12’sinde sahadan galibiyetle ayrıldı. İki maç beraberlikle sonuçlanırken, Beşiktaş sadece bir defa sahadan mutlu ayrıldı.

YENİLMEZ ARMADA

Ligde 4 Aralık’tan beri maç kaybetmeyen Fenerbahçe, nisan, mayıs ve haziran ayında çıktığı 22 maçı da kazanırken müzesine de Euroleague ve lig kupasını ekledi. Sarı-lacivertliler bu zaferini Etiler’deki Paper Moon’da kutladı. Başkan Aziz Yıldırım yemek öncesi basketbolcuları tek tek tebrik ederek, başarıların devamını istedi.

SEZONUN ÖZETİ

Obradovic sezon içerisinde kazandığı 3 kupayla poz verirken gururluydu. Sırp koç, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve THY Euroleague şampiyonluğunun ardından Basketbol Süper Ligi’nde de mutlu sona ulaşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirildi.

'Obradovic' diye yazılır 'kupa' diye okunur

SÖYLEMESİ KOLAY TOPLAM 40 KUPA!

∂ 1 Dünya Kupası (Yugoslavya)
∂ 1 Avrupa Şampiyonası (Yugoslavya)
∂ 9 Euroleague (Partizan, Badalona, R.Madrid, 
∂ Panathinaikos (5), Fenerbahçe)
∂ 1 Yugoslavya Ligi (Partizan)
∂ 1 Yugoslavya Kupası (Partizan)
∂ 1 İtalya Süper Kupası (Benetton Treviso)
∂ 2 Saporta Kupası (Benetton Treviso)
∂ 7 Yunanistan Kupası (Panathinaikos)
∂ 11 Yunanistan Ligi (Panathinaikos)
∂ 1 Türkiye Kupası (Fenerbahçe)
∂ 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası (Fenerbahçe)
∂ 3 Türkiye Ligi (Fenerbahçe)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...