Işıl ışıl vize

Düzenleyen:
Işıl ışıl vize

SPOR Haberleri

Işıl Alben liderliğinde şov yapan Potanın Perileri, Avrupa Şampiyonası’nda ilk 6’yı garantiledi

A Millî Kadın Basketbol Takımımız, Çekya’da düzenlenen Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın klasman maçında Slovakya’yı 72-56 yendi ve hem ilk altıyı hem de gelecek sene İspanya’da düzenlenecek Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’na katılmayı garantiledi. Turnuvanın en büyük favorilerinden biri olmasına rağmen çeyrek finalde Yunanistan karşısında şok bir yenilgi yaşayan Potanın Perileri, Slovakya karşısında ise işi ilk çeyrekten son çeyreğe kadar sıkı tuttu. Maçın başında sert savunmayla rakibine kolay sayı imkanı tanımayan Ekrem Memnun’un öğrencileri ilk periyodu 16-9 önde tamamladı. İkinci çeyrekte pota altında Hollingsworth’u iyi kullanan ay yıldızlılar, ilk yarıyı 4 sayılık avantajla tamamladı: 32-28. 
Son rakip Letonya
Üçüncü çeyrekte ise sahada adeta Işıl Alben şov vardı. Hücumda çok etkili olan yıldız oyuncumuz, hem attı hem attırdı ve milliler bu bölümü 25-11 önde geçerken, son çeyreğe de 18 sayılık farkla girdi: 57-39. Son çeyreğe 5-0’lık seriyle dönen Slovakya farkı kapatmak için umutlansa da Ekrem Memnun’un molasının ardından Tuğçe Canıtez’in etkili oyunuyla ipleri yeniden eline alan Potanın Perileri karşılaşmayı 72-56 kazandı. İlk altıyı ve Dünya Kupası’na katılma hakkını garantileyen milliler, turnuvayı Letonya ile bugün 16.00’da oynanacak beşincilik karşılaşmasıyla tamamlayacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...