HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Galatasaray, yıllardır aradığı golcüye sonunda kavuştu

Düzenleyen: /
Galatasaray, yıllardır aradığı golcüye sonunda kavuştu
Galatasaray, Gomis, Haber

SPOR Haberleri

Bafétimbi Gomis, 2 maçta 3 gol atarak kariyerinin en iyi başlangıcını yaptı, çatlak sesleri susturdu.

Burhan Can Terzi

Sezona iyi bir giriş yapan Galatasaray’da en dikkat çeken isim Bafétimbi Gomis oldu... Geçen hafta Kayserispor’a attığı iki golle taraftarların gönlünü kazanan Fransız santrfor, Osmanlıspor kalesine saatte 131 kilometre hızla gönderdiği füzeyle de kalplerdeki yerini perçinledi. Geçen sezon Marsilya formasıyla toplamda 21 gollük performans sergilese de, kalbindeki rahatsızlığı soru işaretiydi. Devreye uzmanlar girip herhangi bir sorun olmayacağını ifade etti. Galatasaraylılar derin bir “oh” çekti. Ama asıl mesele tecrübeli futbolcunun hazırlık kampındaki verimsizliğiydi... Östersunds ve Hertha Berlin maçlarında Gomis’i seyredenler “Acaba hayal kırıklığı mı yaşayacağız?” sorusunu sormaya başlamışlardı... 

Topa acımıyor

Ancak ligin başlamasıyla “Aslan Kral” sahneye çıktı ve kafalardaki soru işaretleri bir anda silindi... Gomis gollerinde ağları bir başka havalandırıyor. Taraftarı da en çok bu mutlu ediyor. Fransız yıldız zor pozisyonları gole çevirebiliyor, topa acımıyor ve yürekten seviniyor... Önceki gün Osmanlıspor’a karşı Kayserispor maçındaki gollerin daha zorunu attı. Dar açıdan, gelişine, çok sert vurup kaleyi sallayan 32 yaşındaki futbolcu “Her şekilde, her açıdan, her pozisyonda golü bulabilir” yorumlarını yaptırtmaya başladı. Ligde oynadığı ilk 2 maçta 3 gol atan Gomis, kariyerinin de en iyi başlangıcını yaptı. Başarılı santrfor kariyeri boyunca ilk iki maçında 3 gole ulaşamamıştı.

90 dakika olsun

Galatasaray’da Teknik Direktör Igor Tudor, takımın gidişatından memnun ama 65. dakikadan sonra temponun düşmesinden de bir o kadar rahatsız. Hırvat çalıştırıcı 90 dakika temposunu koruyan bir takım oluşturmayı hedefliyor. 

Keyfi yerinde

Divan toplantısında yaşananlardan dolayı keyfi kaçan Başkan Dursun Özbek, Osmanlıspor galibiyeti sonrası moral depoladı. Özbek, takıma teşekkür ederken, Gomis’le ilgili de “Podolski’yi aratmayacağını söylemiştim” yorumunu yaptı. 

‘Beni gör Luce!’

Galatasaray’da sakatlıklarından kurtulup yeniden 11’e yerleşen Serdar Aziz, A Millî Takım’ın Ukrayna ve Hırvatistan ile oynayacağı maçlar öncesi göreve hazır olduğunu belirtti. Başarılı savunmacı Lucescu’dan davet bekliyor. 

Gözü rekorda

Geçen sezon Marsilya formasıyla 20 gol atarak kariyer rekorunu kıran Gomis, şimdi bunu geliştirmek istiyor. İlk iki maçta verdiği izlenim de o şekilde.. Gomis bu sezon için kendine en az 20 gol hedef koymuştu.  

Tam isabet

Galatasaray’da Osmanlıspor maçında en çok beğenilen isimlerin başında Fernando Reges vardı. Felipe Melo’dan sonra 2 sezon sambacının boşluğunu dolduramayan sarı-kırmızılılara vatandaşı Fernando ilaç gibi geldi. Birçok otoriteye göre Melo’dan da daha iyi olduğu savunulan 30 yaşındaki futbolcu, savunmadan topu alıp oyunu doğru kurması, tüm takımı rahatlatıp yönlendirmesi ve isabetli paslarıyla ön plana çıkıyor.

Bizi rahatlatıyor

Osmanlı mücadelesinde 101 isabetli pas atan Fernando, 8 de sahipsiz top kazandı. Yüzde 93’lük pas başarı oranıyla oynayan Brezilyalı, bu alanda Türkiye’nin en iyilerinden olan Beşiktaşlı Atiba’yı geçecek gibi. Brezilyalı savunmacı Maicon da, Fernando’dan övgüyle söz ederek “Defansın önünde öyle bir futbolcunun olması stoper olarak bizi rahatlatıyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...