Al sana facia: 3-0

Al sana facia: 3-0

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler 12 dakikada üç gol (Vedat, Umar Aminu ve Samudio) yedi, bir daha ayağa kalkamadı. Gözler Ali Koç’un, ‘Bir facia olmadıkça görevine son vermem’ dediği Cocu’ya çevrildi

EMİN ULUÇ

Ne Rizespor memnundu yerinden ne de Fenerbahçe. İkisi de çıkış maçı olarak görüyordu karşılaşmayı. İstatistikler sarı-lacivertlilerden yanaydı. Ev sahibinin kozu ise Okan Hoca’ydı. İlk kez üst üste aynı 11’i sahaya süren Phillip Cocu, Beşiktaş derbisinin ilk yarısındaki performansın Rize’yi yıkmak için yeterli olacağını düşünüyordu ancak tutmadı. Fenerbahçe, 29’da Ayew’le direkten döndükten sonra maçın gidişatı da değişti. 30’da Mehmet Uslu’nun sol kanattan uzak direğe mükemmel ortasına muhteşem yükselen Vedat Muric, Harun’u çaresiz bıraktı: 1-0. Fenerbahçe’nin bir reaksiyon gösterip maça ortak olmasını bekleyenler sadece 5 dakika sonra bir şok daha yaşadı. 35’te Samudio’nun derinlemesine pasında defansın arkasına sarkan Aminu aşırtma bir vuruşta farkı açtı: 2-0.

Kaybolan 14 puan
Bu sezon 6 maçta 3 beraberlikle 3 puan toplayabilen Rizespor, evinde ağırladığı son 6 maçta sadece 1 puan alabildiği rakibinin toparlanmasına fırsat vermedi. 41’de Boldrin’in kullandığı kornerde kafayı Samudio vurdu: 3-0. Soyunma odasına gardı düşmüş giden Fenerbahçe, sahaya Aatıf-Frey değişikliğiyle döndü. Sarı-lacivertliler, kâbus gibi skoru değiştirebilmek için yüklenirken, Phillip Cocu 71’de Şener-Barış hamlesiyle hücum hattını güçlendirdi. Ancak değişiklikler sonuca etki etmedi. Fenerbahçe’nin gol girişimlerini, tehlikeli olmadan önleyen Rize, sarı-lacivertlilere sezonun en ağır mağlubiyetini yaşatırken zorlanmadı. Cocu “facia”larına bir yenisini daha ekledi. Sarı-lacivertliler, 7 hafta sonunda 14 puanı rakiplerine bırakarak 7 puanda kaldı.

Yine Buruk!

Okan Buruk geçen sezon da Akhisarspor’un başındayken sarı-lacivertli takımı yakmıştı. Ege ekibi, Fenerbahçe’yi ligdeki 2 maçta da yenmiş ve Türkiye Kupası finalinde de eleyerek iki kulvarda birden saf dışı bırakmıştı. Dün de farklı bir tablo oluşmadı. Karadeniz ekibi Sarı Kanarya’yı sahadan silerken Okan Hoca da meslektaşı Phillip Cocu’yu belki de işinden edecek hale getirdi.
 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...