HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Temiz gelecek hibritte

Düzenleyen: /
Temiz gelecek hibritte
Hibrit Toyota C-HR , Haber

T-Otomobil Haberleri

Toyota da “0” emisyon ve sera gazlarının azaltılması çabası içinde çözüm yollarından biri olarak hibrit teknolojilerini görüyor.

Hibrit araçların kullanılmasıyla birlikte bugüne kadar eşdeğer fosil yakıtlı araçların kullanımına göre yaklaşık 77 milyon ton daha az CO2 emisyonu salımı gerçekleşti ve 29 milyon kilolitre yakıt tasarrufu sağlanmış durumda. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “0” emisyon için hibrit teknolojilerini geliştirerek yoluna devam eden Toyota’nın, yakın gelecekte tüm satışlarının yüzde 50’sinin bu teknolojiye sahip araçlardan oluşturmayı hedeflediğini belirterek; “Toyota, aynı zamanda Türkiye’de üretilen Toyota C-HR Hybrid ile birlikte 2020 yılında her modelinin bir hibrit versiyonunu üretme amacında. Çünkü hibrit teknolojisi yaşanabilir bir gelecek için en duyarlı teknolojiler arasında yer alıyor. Ayrıca yakıt ekonomisi de sağlıyor. Hibrit otomobili bilenlerin arasında yaptığımız araştırmalarda satın alma eğilimi oranı 2014 yılında yüzde 26 iken bu oran 2015 yılında yüzde 63’e 2016 yılında da yüzde 70’e ulaştı. Bu veriler Türkiye’de hibrit teknolojisine yönelimin en güzel örneklerinden biri” şeklinde konuştu. 
Türkiye’de Üretilen İlk 
Hibrit Toyota C-HR
Toyota C-HR Hybrid, 86 gr/km olarak gerçekleşen CO2 salım oranıyla da benzinli araçlardaki ortalamanın çok altında kalıyor. C-HR Hybrid’de elektrik üreten motor ve benzinli ünitenin uyum sayesinde yakıt tüketimi, 100 km’de 3,9 litreye kadar düşüyor. Böylece yoğun trafik şartlarında hem çevre hem tüketim açısından fayda sağlıyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...