Toyota 6 ayda 2016’yı solladı

Düzenleyen:
Toyota 6 ayda  2016’yı solladı

T-Otomobil Haberleri

Geçen yıl kasım ayında 450 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin ilk hibrit ve SUV modeli olan C-HR’ı üretim bantlarından indiren Toyota Otomotiv Sanayi, 2017 yılının ilk altı ayında kendi üretim ve ihracat rekorlarını kırdı.

Geçen yıl kasım ayında 450 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin ilk hibrit ve SUV modeli olan C-HR’ı üretim bantlarından indiren Toyota Otomotiv Sanayi, 2017 yılının ilk altı ayında kendi üretim ve ihracat rekorlarını kırdı. Bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre üretimini yüzde 210 artırarak 145 bin 230 adet araca çıkaran şirket, böylece geçen yılın tamamında gerçekleştirdiği üretime bu yılın ilk yarısında yaklaşmış oldu. 
İhracatta ise yılın ilk yarısında Türkiye rekoru geldi. 2016 yılının tamamında 116 bin adet otomobil ihracatı gerçekleştiren Toyota Türkiye, bu yılın ilk 6 ayında 128 bin adetle geçen yılın tamamında yaptığı ihracatın üzerine çıktı. Böylece geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında ihracatını yüzde 350 gibi rekor bir oranla artırmış oldu. 2017 yılında toplam 280 bin adet üretime ulaşmayı planlayan Toyota Türkiye Otomotiv Sanayi, yılın tamamında ise 231 bin adet ihracatla yeni bir rekora imza atmayı hedefliyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2016 yılı verilerine göre oluşturduğu ihracat liderleri sıralamasında yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat hacmiyle 7’nci sırada yer alan Toyota Türkiye, bugüne kadar kümülatif olarak 25 milyar dolarlık bir ihracata ulaştı. 

Sakarya’dan dünyaya 

Türkiye’de üretilen ilk yerli SUV C-HR, Toyota Global için de önemli bir kilometre taşı niteliğinde. Markanın yeni platformu (TNGA) baz alarak geliştirilen C-HR’da, Japonya dışında ilk defa bu platformu kullanıyor. C-HR, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra, Kuzey Amerika’da ABD ve Kanada, Asya’da ise Tayvan gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Hâlihazırda ihracatının yüzde 74'ünün Avrupa, yüzde 20'sinin Kuzey Amerika, yüzde 6'sının Orta Doğu, Kuzey Afrika ve diğer ülkelere yapan Toyota Türkiye, Verso, Corolla ve  C-HR modellerini yüksek kalite standartlarında üreterek yaklaşık 100 ülkeye ihraç gerçekleştiriyor. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...