Super Cub Serisi 100 milyonu geçti

Düzenleyen:
Super Cub Serisi 100 milyonu geçti

T-Otomobil Haberleri

1958 yılında üretime giren Honda Cub serisi, 50cc hacmine göre yüksek verimlilik, o zaman yaygın olan 2 zamanlı motorlara alternatif 4 zamanlı yapısı, şase tasarımı, elciğe gerek olmayan santrifüjlü debriyajı ve geniş diz koruması ile bir çığır açmıştı.

1958 yılında üretime giren Honda Cub serisi, 50cc hacmine göre yüksek verimlilik, o zaman yaygın olan 2 zamanlı motorlara alternatif 4 zamanlı yapısı, şase tasarımı, elciğe gerek olmayan santrifüjlü debriyajı ve geniş diz koruması ile bir çığır açmıştı. Yaşanan gelişmelere rağmen mevcut modellere taşınan benzersiz tarzı, birinci nesil Super Cub'ın piyasaya sunulmasından bu yana hiç değiştirmeyen ikonik tasarımı ile dünya çapında ilgi gören model 2014 yılında Japonya'da üç boyutlu marka tescili alan ilk araç olmuştu. 2017 son çeyrekte ise toplam üretimde gördüğü 100 milyon adetle bir rekora daha imza attı. 

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...