Şimdi 2. el zamanı

Şimdi 2. el zamanı

T-Otomobil Haberleri

Döviz kurları yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 73 artış gösterirken sıfır araç fiyatları ise yılbaşından beri yaklaşık yüzde 40 oranında artış kaydetti.

İkinci el otomobil fiyatları ise aynı dönem içinde sadece yüzde 20’lik bir artışla yükseliş trendini geriden takip ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Otoshops Genel Müdürü Murat Aydın “TÜİK raporuna göre ikinci el otomobil pazarı yılın ilk 7 ayında yüzde 9 arttı. Bu artış olurken sıfır otomobil pazarı ise yüzde 21 daraldı. Özellikle ağustos ayında yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanmalar, otomobil alacaklarının taleplerini beklemeye almaları pazara negatif yönde etki etti. Sıfırla ikinci el arasındaki fiyat makasının beklenenden açık olması da talebi 2. el otomobillere yönlendirdi” dedi.  Aydın, döviz kurlarının henüz stabil bir hale gelmemesinden dolayı bu yıl otomotiv pazarının son 10 yılın en düşük adetlerinde kapanabileceğine dikkat çekerken “Döviz kurlarındaki tüm artışın fiyatlara yansımadığını görüyoruz, önümüzdeki günlerde sıfır araç fiyatlarındaki artışlar, kurların bu seviyelerde kalması durumunda, devam edecektir. Tüketicilerin gelir düzeyinin, sıfır otomobil fiyatlarındaki artışa paralel olarak artmaması nedeniyle talep 2. el otomobillere kayacaktır. Özellikle Otoshops gibi kurumsal 2.el ticareti yapan markalara talebin artmasını bekliyoruz.” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...