Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otomotiv, direksiyonu Vegas’a kırdı

Düzenleyen:
Otomotiv, direksiyonu Vegas’a kırdı

TEKNOLOJİ Haberleri

Las Vegas'ta 6-9 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan CES 2016 fuarında bu yıl otomobil firmaları için yüzde 25 daha fazla alan ayrıldı

ÖMER TEMUR

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES 2016) kapılarını açmaya hazırlanıyor. Las Vegas'ta 6-9 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan CES 2016'nın bu seneki ana teması Nesnelerin İnterneti (IoT) olarak belirlendi. Son teknolojik ürünlerin sergileneceği fuara giyilebilir cihazlar, akıllı telefonlar, 3D yazıcılar, birbiriyle konuşan makineler, sürücüsüz otomobiller damgasını vuracak. 
Yaklaşık olarak 50 yıla yakın bir süredir düzenlen CES bu sene ilk defa isim değişikliğine gitti. İsim değişikliğinde sonra CES’i düzenleyen kuruluşun adı bundan böyle Consumer Electronics Association yerine Consumer Technology Association olarak anılacak. Organizasyonu ismi ve yöneteceği kadro ise ayrı kalacak. Bu yıl 175 binden fazla ziyaretçinin katılması beklenen CES, 86 bin metrekareden büyük bir alanda 3.600'den fazla firmanın katılımı ile gerçekleştirilecek. 
100’DEN FAZLA FİRMA
Intel'in CEO'su Brian Krzanich'in açılış konuşmasıyla başlayacak CES 2016'da birbiriyle konuşan makineler, giyilebilir cihazlar ve akıllı telefonlar yine fuarın gözdesi olacak. Geçtiğimiz yıl ağırlığını iyiden iyiye hissettiren otomobil teknolojilerini ise bu yıl daha fazla göreceğiz. Geçtiğimiz yıla göre fuarda otomobil firmaları için yüzde 25 daha fazla alan ayrıldı. CES'te 100'den fazla otomotiv firması, sürücüsüz araç ve araç içi eğlence sistemleri konusundaki en son yeniliklerini fuarda sergileyecek. Ayrıca Audi, BMW, Fiat, Ford, GM, Hyundai, Mercedes, Toyota ve Volkswagen üreticileri de fuara katılacak. Otomotiv teknolojilerinin geleceği konusunda General Motors patronu Mary Barra da bir açılış konuşması yapacak. Barra konuşmasında şirketinin kişisel sürüş deneyimini nasıl şekillendirdiğini anlatacak. Sürücüsüz otomobiller konusunda çalışmalar yapan Bosch, 2016 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) dokunsal öğelere sahip yeni teknolojilerini tanıtacak. 
Tüketici elektroniği alanında ise teknolojiseverleri bir çok sürpriz bekliyor. CES için davetiyelerini göndermeye başlayan firmalardan Samsung'un yeni nesil katlanabilir ekranlı Project Valley'i tanıtması bekleniyor. Ayrıca Samsung Galaxy S7 modeli de fuarda yüzünü gösterebilir. Huawei'nin Mate 8 modelini Asus'un da Zenfone 3  modelini tanıtması beklenen fuarda Sony de yeni ürünlerini sergileyecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...