Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

WhatsApp o ülkede yasaklandı

WhatsApp o ülkede yasaklandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Mobil mesajlaşma platformu WhatsApp, mahkeme ile bilgi paylaşmadığı gerekçesiyle telekom şirketlerinin uygulamayı 48 saat süreyle engellemesine hükmetti.

Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki bir mahkeme, soruşturma kapsamında işbirliği talebini reddeden mobil mesajlaşma platformu WhatsApp'ın 48 saat boyunca engellenmesine hükmetti. 
Kararı telekom şirketlerine bildiren mahkeme, cezanın bugün başlayacağını duyurdu. Sosyal medyada büyük tepki çeken karar, milyonlarca kullanıcıyı etkileyecek zira Brazilya WhatsApp'ın en çok kullanıldığı ülkelerden biri. 

İnternet kullanıcılarının yüzde 93'ünün en az bir defa kullandığı WhatsApp'ın 2 günlük yasağının rakip uygulamaların kullanımını artıracağına ise kesin gözüyle bakılıyor. Daha öncede Brezilya'da ceza alan WhatsApp, 28 Şubat 2015'te pornografik materyallere ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle ülke genelinde yasaklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...