HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Google zararlı içerikleri engelleyecek

Düzenleyen: /
Google zararlı içerikleri engelleyecek
Google, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

İnternette yer alan milyonlarca zararlı içerik, yorum ve troller Google'ın yeni geliştirdiği yazılım ile tarih olacak. Söz koşunu yazılım bu zararlı içerikleri önceden algılayarak engelleyebilecek. Ayrıca Google, istenildiği takdirde diğer site ve servislerin bu yazılımdan yararlanmasına izin verecek.

WEB 2.0 ile birlikte kullanıcılar internet dünyasına içerik üreterek yayınlamaya başladı. Bu sistem ile kullanıcılar, yayınlanan içeriklere yorum ve görüşlerini ekleme imkanın bulurken aynı zamanda sosyalleşme ve etkileşim imkanı bulmuş oldu. Söz konusu teknoloji insanlar için oldukça yararlı oldu. Fakat her teknolojide olduğu gibi kötü niyetli insanlar tarafından kullanılınca internetin diğer yanı yani zararlı tarafı da ortaya çıkmış oldu.
Özellikle kötü niyetli insanlar, sıklıkla haber siteleri ve şahsi kullanıcı hesaplarına hakaret ve küfür içeren trol yorumlar yapmaya başladı. Bu yorumlar diğer insanlar açısından büyük sıkıntılar doğururken kimi ticari amaç güden platformlara da maddi manevi zarar verdiği biliniyor. Özellikle çok geniş bir tabana sahip interneti sadece yetişkinlerde kullanmıyor. Zira yapılan hakaret, küfür ve trol yorumlar o platformlarda dolaşan çocukların da kişilik ve ruhsal sağlık problemleri yaşamasına neden olabiliyor.
ABD'li teknoloji devi Google ise bu soruna kökten çözüm getirecek bir yazılım üzerinde çalışıyor. Geliştirilen yeni yazlımla söz konusu yorumlar, hakaretler ve troller algılanarak öncesinde engellenebilecek. Tüm Google servislerinde aktif olarak kullanılacak Perspective adındaki yazılım, istenildiği takdirde diğer site ve servisler tarafından da kullanılabilecek. Google'ın geliştirdiği bu yazılım sayesinde internette yer alan ve bilgi kirliliğine neden olan birçok içerik ve yorum ortadan kaldırılmış olacak ve yenilerinin de önüne geçilebilecek.
Son olarak söz kosunu yazılımın henüz geliştirme aşamasında olduğu belirtiliyor ama bu yararlı yazılımı en geç önümüzdeki yıl hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...