Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vatandaş, sokak lambasıyla aydınlanacak

Düzenleyen:
Vatandaş, sokak lambasıyla aydınlanacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan; akıllı aydınlatma sistemi ile, hava durumundan trafik yoğunluğuna kadar birçok bilginin elektrik direklerinden alınabileceğini söyledi

Ömer Temür
Vestel, akıllı sokak aydınlatmalarıyla şehirlerin dijital dönüşümüne talip oldu. Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde bir araya geldiğimiz Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, akıllı aydınlatma için belediyelerle görüşme hâlinde olduklarını belirterek, hava durumundan trafik yoğunluğuna kadar birçok bilginin elektrik direklerinden alınabileceğini söyledi. Erdoğan “Vestel geleceğin teknolojilerinde mutlaka önemli bir oyuncu olacak. Akıllı şehirler artık belediyelerin de gündemine girdi. Sokak LED aydınlatmalarına yönelik de çalışmalarımız sürüyor. Elektrik direklerine yerleştireceğimiz sensörlerle; hava durumu, trafik bilgisi, insan hareketliliği gibi birçok bilgiyi alacağız. Şu an Diyarbakır ve Manisa OSB’de akıllı aydınlatma sistemlerimiz var. Bütün KKTC sokaklarında Vestel LED aydınlatmaları kullanıyor. Sistemi 2018 sonuna kadar büyükşehirlerde hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
TELEVİZYONA DA ÖTV İNDİRİMİ GELSİN
Erdoğan, beyaz eşyadaki ÖTV indirimiyle ilgili olarak da “Geçen yıla oranla yüzde 50-60 civarında artış var. Bazı ürünlerde yüzde 80’lere varan artışlar görüyoruz. ÖTV indiriminin süresi kısa oldu, uzatılırsa daha iyi olur. Hatta televizyonlar için de geçerli olursa, piyasa daha da canlanır” ifadesini kullandı. Erdoğan, beyaz eşya satışlarının, telefon satışlarını da olumlu etkilediğini belirterek “Beyaz eşya almaya gelenler, yanında Venus marka telefon alıyor. Aylık 100 bin telefon satışına ulaştık. Vatandaşlarımız yerli markalarına sahip çıktı” diye konuştu.

Vestel, Venus Z10 ile çıtayı yükseltti

∂ Mobil Dünya Kongresi’ne bu yıl dördüncü defa katılan Vestel, Venus ailesinin yeni nesil üst segment modeli Z10 ile giriş seviyesi telefonu E serisini tanıttı. 5.2 inch, Full HD IPS ekran çözünürlüğüne sahip Venus Z10, 8 çekirdekli 64 Bit Qualcomm işlemci, 8 MP ön kamerası, 13 MP arka kamera ile geliyor. Z10’un nisan ayında 1.500-2.000 lira arasında bir fiyatla Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Yeni seri telefonlarla ihracatın da katlanmasını beklediklerini ifade Erdoğan; Almanya, Hollanda, İspanya, Polonya, Arnavutluk, Macaristan, Makedonya, Gine, Türk Cumhuriyetleri, Ürdün, Lübnan, Endonezya, Irak gibi ülkelere yoğun sevkiyatın sürdüğünü, önümüzdeki dönemde uluslararası operatörlerle yapılan anlaşmalarla dış satımın büyüyeceğini söyledi.

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...