Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gamescom kapılarını ziyaretçilere açıyor

Düzenleyen:
Gamescom kapılarını ziyaretçilere açıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Wargaming, Ubisoft, Microsoft, Blizzard, EA ve Nintendo gibi firmaların en yeni oyunlarının tanıtılacağı Gamescom’u 350 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Avrupa’nın en büyük oyun fuarı Gamescom, kapılarını ziyaretçilere açıyor. 22-26 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşecek olan Gamescom 2017’de Wargaming, Ubisoft, Microsoft, Blizzard, EA ve Nintendo en yeni oyunlarını tanıtırken, e-sporda final heyecanı yaşanacak. 
Bu sene tarihinde ilk defa Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından açılacak olan fuara 350 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Daha çok 15-25 yaş arası gençlerin katıldığı fuarda Wargaming şimdiye kadarki en büyük standını inşa ederek damga vurmaya hazırlanıyor. Şirket 1400 metrekarelik alana yayılan dev standında, II. Dünya Savaşı tank simülasyonu World of Tanks’in PC ve konsol sürümlerinin yanı sıra tarihi savaş gemileri simülasyonu World of Warships’i oyuncularla buluşturacak. Ziyaretçiler devasa haritalarda yapılacak 30’a 30 tank savaşlarını ilk defa görme fırsatı elde edecek. World of Warships sevenleri ise İngiliz Kraliyet Donanmasının gemileri bekliyor. Ayrıca bu yılın sürprizleri arasında Creative Assembly tarafından geliştirilen ve yayımcılığını Wargaming’in üstlendiği Total War: ARENA’nın dünya prömiyeri gerçekleştirilecek. Aynı şekilde yayımcılığını Wargaming’in üstlendiği, Creative Assembly’nin uzun zamandır beklenen tarihi savaş oyunu Wargaming standında oynanabilecek.
Ubisoft da fuarda yeni sürüm oyunlarıyla yerini aldı. Ziyaretçiler Ubisoft standında Assassin’s Creed Origins, Far Cry 5, Mario + Rabbids Kingdom Battle, South Park: The Fracured but Whole ve The Crew 2 oyunlarının demo sürümlerini oynayabilecek. Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan EA yeni oyun tanıtmasa da ziyaretçiler for Speed Payback, FIFA 18, BF1 In the Name of the Tsar, SW Battlefront 2, FIFA Mobile ve SW Galaxy of Heroes oyunlarını deneyimleme şansı bulacak. 
Gamescom 2017 etkinliğinde Xbox cephesinden açıklama geldi. Xbox kullanıcılarının belirli bir tutar karşılığında oyunlar edinebileceği Xbox Game Pass özelliği, ülkemize 1 Eylül’de kullanıma sunulacak. Kullanıcıların, aylık 29 TL ödeyerek edinebileceği Xbox Game Pass özelliği, yalnızca Xbox One için geçerli olacak. Bununla birlikte Xbox One S Minecraft Limited Edition da resmen duyuruldu. Bu sürümün tasarımında beyaz arka plana ve Minecraft bileşenleri yer alıyor. Ayrıca konsolun ara yüz seslerinde Minecraft sesleri kullanılıyor. Xbox One S Minecraft Edition, 3 Ekim’de satışa sunulacak. Son olarak Xbox One X’in Project Scorpio Edition’u ön siparişe açıldı. 7 Kasım’da satışa sunulacak olan Xbox One X Project Scorpio Edition’ın Türkiye fiyatı ise 2.899 TL olacak. 

DÜNYADA 2,2 MİLYAR KİŞİ OYUN OYNUYOR

Araştırma şirketi Newzoo’nun raporuna göre dünyada oyun oynayan kişi sayısı 2,2 milyara ulaşmış durumda. Bu kişilerin oyun şirketlerine sağladığı gelir bu yılın sonunda 108,9 milyar dolara ulaşacak. Bu rakam da pazarın geçen yıla göre yüzde 7,7 büyüyeceği anlamına geliyor. 108,9 milyar dolarlık pazarın 46,1 milyar doları ise akıllı telefon ve tablet oyunlarından, yani mobil oyunlarından geliyor. Ayrıca oyun içi puanlar, seviyeler, ‘can satın alma’ için de ciddi paralar ödeniyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...