Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turkcell makineleri konuşturacak

Düzenleyen:
Turkcell makineleri konuşturacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Hem mobil hem de fiberde dünyanın en güçlü altyapılarından birini Türkiye’de kuran Turkcell, bu sistem üzerinde çalışacak yeni nesil teknolojileri geçiriyor.

Dünyada sayılı operatörün sunabildiği NB IOT(Dar Bant - Nesnelerin İnterneti)  dönemi, Türkiye’de ilk defa Turkcell tarafından ticari olarak kullanıma başlıyor. Enerjiden sağlığa, lojistikten eğitime kadar birçok sektörün faydalanacağı bu teknoloji sayesinde makineler artık Turkcell’in 4.5G altyapısı üzerinden de birbiriyle konuşacak. Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, bu yeni teknoloji ile akıllı şehir uygulamalarının yanı sıra yakın gelecekte milyarlarca cihazın birbirleriyle haberleşeceğini belirterek “Hatta 2025 yılında bu teknolojinin oluşturacağı ekonomik değerin 3 trilyon doları aşması bekleniyor. Türkiye’de 4.5G’de sahip olduğumuz frekansların sağladığı avantaj ve geniş kapsamımız sayesinde en iyi hizmeti biz sunuyoruz” dedi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...