Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google Translate'e talep artıyor

Google Translate'e talep artıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Google’ın hizmetlerinden biri olan Google Çeviri, internetin küresel çapta yayılması ile birlikte büyük ölçüde kullanılmaya başladı. Dünya üzerinde en çok kullanılan platformlar arasında yerini alan Google Translate, kullanıcı sayısı ile platforma duyulan ihtiyacı da gözler önüne seriyor.

Google’ın en çok kullanılan ve kullanıcıları büyük bir yükten kurtaran hizmeti Google Çeviri, ilk olarak 28 Nisan 2006 tarihinde, Arapça ile İngilizce arası çeviri yaparak hizmete girdi. Farklı dünya dillerine çeviri imkanı sunan platform dünyanın her yerinde insanların birçok dilde çeviri yapmasına olanak sağlıyor.

100’den fazla dilde destek veren Google Çeviri, 20 milyar kelime içeren Birleşmiş Milletler belgeleri üzerinde eğitilen bir yazılım kullanıyor. Başlangıçta 2 dil ile başlayan sonrasında 100 dile ulaşan platforma ise Türkçe, 1 Şubat 2009 tarihinde eklendi.

Google Translate ne işe yarıyor
Google’ın kapsamlı ve bu efsanevi hizmeti dünyanın her noktasında kullanılıyor. Başlangıçta küçük kelime kalıplarını çevirebilen platform 2016 yılına gelindiğinde metinleri çevirir hale geliyor. 100’den fazla dil desteği sayesinde ise istenilen dilde yazılmış bir metni dünyanın en popüler dillerine kolayca saniyeler içinde çevirebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...