300 mülteciyi taşıyan gemiye operasyon

/ Kaynak: AA
300 mülteciyi taşıyan gemiye operasyon

YAŞAM Haberleri  / AA

İçinde 300'e yakın mültecinin bulunduğu bir geminin KKTC açıklarında arıza yapması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri kurtarma operasyonu başlattı.

İçinde 300'e yakın mültecinin bulunduğu bir geminin nbsp; KKTC açıklarında arıza yapması üzerineTürkiye ve KKTC Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtarma operasyonu başlattığı öğrenildi.

Tanzanya bayraklı 50 metre boyundaki "Haj Zaher" isimli ticari gemi Girne'nin 4,5 mil kuzeyinde makine arızası yaptı.

Kötü hava koşulları nedeniyle sürüklenerek batma tehlikesi geçiren geminin sürüklenmesi nedeniyle KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gemiyi kurtarmak için operasyon başlattı. Operasyon sırasında gemide içinde 1'i hamile 40 kadın, 30-35'i çocuk olmak üzere 300'e yakın mültecinin bulunduğu tespit edildi.

Bu arada, KKTC'den gelen talep doğrultusunda da Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler de harekete geçti. Mersin'de konuşlu 1 sahil güvenlik arama kurtarma gemisi ile 1 ani müdahale botu olay yerine sevk edildi.

Operasyona KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Girne ve Gazimağusa'da görevlendirilen 3 sahil güvenlik botu da destek verdi. nbsp; Demir atması sağlanan gemi KKTC sahilinin 500 metre kuzeyinde kayalıklara çarpmadan durduruldu.

Sürüklenen geminin KKTC sahilinin 500 metre kuzeyinde ikaz ile demir atmasının sağlandığı ve kayalıklara çarpmasının engellendiği bildirildi. Çoğunluğu Suriyeli olduğu ifade edilen gemideki mültecilerin tahliyesine başlandı.

300 mülteciyi taşıyan gemiye operasyon

300 mülteciyi taşıyan gemiye operasyon

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...