Baraj kapakları açıldı, köyü su bastı
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, lodosla birlikte eriyen karların doldurduğu Boğazköy Barajı kapakları açılınca, aynı adı taşıyan mahalleyi su bastı.
Kaydet
|
Yaklaşık 15 metre olan dere genişliğinin sel ile birlikte 50 metreye ulaştığının altını çizen Özkan, "3 çiftliği su bastı. 200 civarında büyük başı zorlukla tahliye ettik. Bazı evleri de tahliye ettik. Gece saat 02.00 sıralarında mahallemiz de alarm verildi. Herkes evlerinden çıktı. Herkes derenin alçalmasını bekledi" dedi.
Mahallenin baraj dolayısıyla sürekli tehdit altında kaldığını söyleyen Özkan, zararlarının karşılanmasının yanında mahallenin geleceği için de önlem alınmasını istedi. Özkan, "Baraj duvarından yaklaşık 50-60 metre aşağıdayız. Su bizim üzerimizde duruyor. Yeklilerden mahallemizin başka bir güvenli alana taşınmasını istiyoruz. Daha önce de mahallemizi taşımayla alakalı çalışma yaptık başarılı olamadık" dedi.
Bizi Takip Edin
