Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mersin'de 171 kaçak kurtarıldı

Mersin'de 171 kaçak kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

Mersin'de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, 171 kaçak göçmeni kurtardı.

Türkçe bilmeyen bir şahsın korku içinde yardım istediğini tespit eden ekipler, konum sorgulaması yaparak yardım isteyen kişinin Mersin Limanı'nın 3 mil yarı çapında olduğunu belirledi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, ani müdahale botu ve bir sürat teknesi ile, teknenin bulunduğu bölgeye gitti. Ekipler, bir balıkçı teknesi üzerinde çok sayıda göçmenin olduğunu tespit ederek kurtarma çalışmalarına başladı.

32'si kadın, 2'si engelli, 55'i çocuk olmak üzere 171 kişiyi Sahil Güvenlik botlarına alan ekipler, olası bir faciayı önleyerek kaçak göçmenleri Mersin Limanı'na getirdi. Yorgun ve aç oldukları gözlenen kaçaklara yiyecek ikram edilirken, bir hamile kadın ile kalp rahatsızlığı olan ve ilacını alamadığını belirten bir erkek kaçak 112 Acil ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Yapılan çalışma sonucunda ele geçirilen bir Türk 2 Suriye uyruklu göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...