Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Valide Sultanlar Yıldız Sarayı'nda

Valide Sultanlar Yıldız Sarayı'nda

YAŞAM Haberleri

Valide Sultan Anadolu Kız Lisesi öğrencileri Yıldız Sarayına gezi düzenleyerek saray kültürüne dair bilgiler aldılar

Valide Sultan Anadolu Kız Lisesi öğrencileri Sultan III. Selim'in annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış ve özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamit (1876-1909) süresinde Osmanlı Devletinin ana sarayı olarak kullanılmış olan Yıldız Sarayına gezi düzenleyerek saray kültürüne dair bilgiler aldılar . Yaparak yaşayarak öğrenmeyi her alanda sağlayan Valide Sultan Anadolu Kız Lisesi, öğrencilerine Valide Sultanların nasıl yetiştirildiğini günlük hayattan uluslararası misafirlerin ağırlanmasına kadar pek çok alanda detaylı bilgiye Yıldız Sarayı Müzesi gezisi ile ulaşmalarını sağladılar. Büyük Mabeyn Köşkü, Küçük Mabeyn Köşkü, Ada Köşkü, Cihannüma Köşkü nü görme fırsatı yakalayan öğrenciler bu ziyaretlerinin ardından saray bahçesinde Tarih öğretmenleri rehberliğinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler.

IRCICA BAŞKANI DR. HALİT EREN' DEN VALİDE SULTAN KIZ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL SÖYLEŞİ!

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT)'nın ilk kültürel alt organı olan IRCICA başkanı DR. HALİT EREN Valide Sultan Anadolu Kız Lisesi öğrencilerini Çit Kasrı'nda nbsp; büyük bir samimiyetle misafiretti. IRCICA'nın İngilizce sunumunu izleyen öğrenciler pek çok ülkenin üyeliği hakkında bilgi aldılar. Valide Sultan Kız Koleji Öğrencileri DR. HALİT EREN'den İRCİCA'nın faaliyetleri hakkında söyleşi yapma fırsatı buldular.

IRCICA kütüphanesini gezen Valide Sultan Kız Koleji öğrencileri; dünya milletlerinin ve ağırlıklı olarak İslam ülkelerinin tarihi, kültürleri, dilleri, sanatları, folkloru, kalkınma durumu gibi. konularda ve genel anlamda İslam kültür ve medeniyeti alanında uzmanlaşmış pek çok eseri görme fırsatı yakaladırlar. . IRCICA Kütüphanesi koleksiyonunda 60.000 cilt kitap, 1460 süreli yayın, 186 elyazması kitap, 4000 makale ayrı basımı, 4000 gri yayın, 1000 harita bulunmaktadır. Çeşitli ülkelerden kitapseverlerin armağanı olan şahıs koleksiyonlarının yanı sıra tarihî fotoğraf arşivinde 19. yüzyıl sonu -20. yüzyıl başı döneminde İslam ülkelerinde şehirleri, anıtları, sosyal hayattan kesitleri gösteren 35.000 fotoğraflık Yıldız Albümlerinin yeniden basımları bulunan Arşivde ayrıca 25.000 fotoğraftan meydana gelen çeşitli koleksiyonlar hakkında bilgi alan ve IRCICA kütüphanesine Internet üzerinden ulaşılabileceklerini öğrenen öğrenciler online üyeliklerini yaptırdılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...