Bir izmarit Bodrum'u yaktı!

Bir izmarit Bodrum'u yaktı!

YAŞAM Haberleri

Bodrum'da otomobilden atılan izmarit nedeniyle çıktığı sanılan yangının bilançosu ortaya çıktı. Alevler arasında kalan bir porsuk ise yürek burktu.

Bodrum'da dün akşam otomobilden atılan izmarit nedeniyle çıktığı sanılan yangın bilançosu ortaya çıktı. Paniğe yol açan yangında 5 hektar tarım arazisi ile 9 hektar makilik alan zarar gördü. Yangında çok sayıda canlının da telef olduğu ortaya çıktı. Kaçarken alevler arasında kalan bir porsuğun görüntüsü ise yürek burktu.

VİLLA BAHÇELERİNE KADAR ULAŞTI
nbsp;
Ortakent- Yahşi Mahallesi'ndeki bir makilik alanda dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yoldan geçen bir araçtan atılan sigaradan çıktığı sanılan yangına Yarbasan Sitesi sakinleri hortum ve kovalarla ilk müdahaleyi yaptı. Bölgeye itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz, bir söndürme uçağı ve iki helikopter ile 40 orman işçisi sevk edildi. Alevlerin Kısa sürede yakındaki zeytin ve incir ağaçlarıyla kaplı tarım arazileri ile aralarında Galatasaraylı eski milli futbolcu Cüneyt Tanman'ınkinin de bulunduğu vilların bahçelerine de ulaşması korku ve paniğe neden oldu. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile alevler, 2 saatte güçlükle söndürüldü. Soğutma çalışmalanı sürerken ilk belirlemelere göre 9 hektar makilik, 5 hektarda tarım arazisi zarar gördü.


Bir izmarit Bodrum'u yaktı!

Alevleri ilk farkedenlerden 40 yaşındaki Mustafa Demircan, "Balkonda oturuyorduk. Bir otomobil geçti ve ardından kuru otlar birden alev aldı. Sanırım atılan sigara izmariti yangını çıkardı. Ardından bölgede olan şiddetli rüzgarla alevler hemen büyüdü. Ekipler gelene kadar sitelerin bahçesine kadar girdi can ve mal kaybı olmaması büyük şans" dedi. Jandarma yangın ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
nbsp;
ÇEŞİTLİ CANLILAR DA ÖLDÜ
nbsp;
Bölgenin yapısı dolayısıyla çok sayıda sürüngen ve memelinin yaşadığı alanda çıkan yangında bir çok canlının öldüğü tahmin edilirken, yangından kaçarken alevlerin arasında can veren porsuğun görüntüsü ise görenleri üzdü.

Bir izmarit Bodrum'u yaktı!

Nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında olan porsukla birlikte, bölgede can veren canlılar arasında yılanlar, kaplumbağalar, kertenkeleler, çekirgeler ve daha çok sayıda canlı olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...