HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Teröristlerin inleri didik didik aranıyor

Kaynak:
Teröristlerin inleri didik didik aranıyor

YAŞAM Haberleri  / 

Önceki gün 16 ilde başlatılan terör operasyonları 25 şehre yayıldı. Toplam gözaltı sayısı 618. Aralarında PKK ve IŞİD'in üst düzey sorumluları da var.

Suruç katliamı ve şehit haberlerinin ardından başlatılan dev terör operasyonları dün de devam etti. İstanbul'da PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 4 ilçede 28 adrese yapılan eş zamanlı baskında, 8 kişi gözaltına alındı. Ankara'daki operasyonda; PKK/YDG-H terör örgütünün Ankara sorumlusu ve aranan bir diğer terörist yakalandı. Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt'te yine YDG/H'li 104 kişi ele geçirildi. Dün ayrıca Gaziantep merkezli Malatya ve Elazığ'da IŞİD'e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13'ü yabancı, 28 şüpheli gözaltına alındı. Böylece toplam gözaltı sayısı 618 oldu. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.
CANLI BOMBALARA GEÇİT YOK
Konya merkezli Ankara ve Manisa'da yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden F.K.'nın, IŞİD'in Türkiye'deki canlı bombacı olarak aranan 3 kadından biri olduğu iddia edildi. F.K.'nin 2 kardeşinin Suriye'deki çatışmalarda öldüğü öğrenildi. Teknik takibe takılan teröristin kardeşinin intikamını almak için intihar saldırısı gerçekleştirme planı telefon dinlemesine takıldı. Baskınlarda 50 kişi için arama kararı çıktı. Başta grup lideri M.G. ile birlikte 3 kişi, daha önce tutuklanmıştı. Diğer şüphelilerin büyük bir bölümünün Suriye'de olduğu, bir kısmının ise çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtildi. nbsp;

ANNE: KENDİ TESLİM OLDU

nbsp;Suruç'ta 32 kişinin öldüğü intihar saldırısıyla bağlantısı olduğu ileri sürülen ve önceki gün Manavgat'ta gözaltına alınan 23 yaşındaki Özlem Y. nbsp;tutuklandı. Anne Şaziye T., "Kızımın Suriye'ye gittiği doğru. Fakat canlı bomba olması istenince korkup kaçtı ve Adana'da polise teslim oldu" dedi. nbsp;

EĞİTİM-SEN'E BASKIN

Ankara'da Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde biri doktor, 3'ü yaralı 9 kişi, sahte kimliklerle yakalandı. Doktorun, Kobani'de yaralanan bazı kişileri burada tedavi ettiği tespit edildi.

TERMİNALDE YAKALANDI
PKK'nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi gençlik yapılanması sorumlusu Ferit Y, Şanlıurfa'da otobüs terminalinde yakalandı. Vatandaşların ihbarı üzerine yakayı ele veren zanlı, kentten kaçmaya çalışıyordu.

OKMEYDANI'NDA POLİSE SALDIRI: 4 YARALI

İstanbul Okmeydanı'nda devriye gezen polis ekiplerinin üzerine ateş açıldı. Olayda 3 polis memuru ile bir vatandaş yaralandı. Bağcılar'da öldürülen DHKP-C'li teröristin cenaze töreninde de olaylar çıktı. Gazi Mahallesi'nde toplanan gruplar taş ve sopalarla polise saldırdı. nbsp;

YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...