Hacca giderken bunlara dikkat edilmeli

Hacca giderken bunlara dikkat edilmeli

YAŞAM Haberleri

Hac organizasyonlarının güvenilir adresi Vizyon Turizm hacı adaylarını ibadetleri sırasında sorun yaşamamaları için uyarıyor.

Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş, alışık olmadıkları bir ortam ve iklim ile karşılaşacak hacı adaylarına altın değerinde tavsiyelerde bulunuyor.


Hac mevsiminin gelmesiyle birlikte hacı adaylarının hazırlıkları da hız kazanmaya başladı. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca Müslüman hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara gidiyor. Hacı adayları hiç alışık olmadıkları bir ortam ve iklim ile karşılaşacakları için hac ibadetleri öncesi pek çok konuda tedirginlik yaşıyor. 1990 yılından bugüne hac organizasyonları düzenleyen Vizyon Turizm'in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş, hacı adaylarını dikkat etmeleri gereken hususlarda uyarıyor.


Hastalıklara karşı önlem alınmalı 
Hacı adayları hacca giderken bulaşıcı hastalık ve virüsler konusunda tedirgin oluyor. Oysa gerekli önlemler doğru şekilde alındığı takdirde sağlık sorunları yaşamadan hac ibadetini tamamlamak mümkün. Memiş, kalabalık ortamlarda maske kullanımının pek çok virüse karşı kalkan olduğunu belirtiyor. Hacı adaylarının alışık olmadıkları bir sıcaklıkla karşı karşıya olacaklarına da değinen Osman Memiş, adayları klimalar konusunda bilinçli olmaya davet ediyor. Ayrıca hijyen kurallarına her zamankinden fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirten Memiş sık sık el ve yüz yıkamanın önemli olduğunu belirtiyor. Hacı adaylarının dikkat etmesi gereken diğer konular ise istirahat ve uykunun ihmal edilmemesi ve sürekli kullandıkları bir ilaç varsa mutlaka yanlarında bulundurulması. 


Hacca gitmeden yapılan ön hazırlık çok önemli
Vizyon Turizm hac deneyimlerinin her aşamasında hacı adaylarının yanında yer alıyor. Her sene hac ibadeti öncesi hacı adayları için seminerler düzenleyen Vizyon Turizm, bu seminerlerde misafirlere A'dan Z'ye her yönüyle haccı anlatıp organizasyonun detaylarını görsel materyallerle net bir şekilde izah ediyor. Ayrıca seminerlerde uzman doktorlar misafirlere her konuda ayrıntılı bilgi aktarıyor.


Hacı adaylarının Hacca gitmeden önce yapması gereken bazı hazırlıklar olduğuna dikkat çeken Vizyon Turizm'in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş yapılması gerekenleri şöyle sıralıyor;


Yapılacak ibadetlerin detayları öğrenilmeli
Bünye az uykuya alıştırılmalı
Seyahat öncesi günlük spor ve bol bol yürüyüş yapılmalı
Önemli ihtiyaç malzemeleri hazırlanmalı
Gerekli sabrı göstermek ve yaşanacak zorluklardan etkilenmemek için psikolojik hazırlık yapılmalı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...