Kan bağışıyla hayatta kaldı

Kan bağışıyla hayatta kaldı

YAŞAM Haberleri

Deri kanserine yakalanan, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakımda uyutulan Ahmet, sosyal medyada başlatılan kan bağışı kampanyasıyla hayatta...

Deri kanserine yakalanan, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakımda uyutulan Ahmet Özgen (14), sosyal medyada başlatılan kan bağışı kampanyası sayesinde hayata tutundu. Çorum'da yaşayan Özgen, koltuk altında şişlik meydana gelince, ailesi tarafından mart ayında hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde deri kanserine yakalandığı belirlenen Özgen'in hemen tedavisine başlandı. Hastalığı sebebiyle güneşe çıkması yasak olan çocuğun sağlık durumu, Ramazan Bayramı'nda güneşte kaldığı için kötüleşti. Yoğun bakıma alınan ve uyutulan Özgen'e her gün verilmesi gereken trombositin bulunması için, yardıma ihtiyacı olanlara “Çocuklar Üşümesin” adıyla sosyal medyadan kan bağışı toplayan grup tarafından kampanya başlatıldı. Bu sayede Türkiye'nin dört bir yanından yapılan bağışlar sayesinde sağlanan trombosit, Özgen'in hayata tutunmasını sağladı. Anne Emine Keleş, “Doktor bize 'çocuğunuzla vedalaşın' dedi. Artık umudumuzu kaybetmiştik. Ancak oğlum; direnci, tedavisinin iyi yapılması ve kan bağışçıları sayesinde tekrar hayata tutundu. 22 gün sonra yoğun bakımdan çıktı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...