Arafat provası

Arafat provası

YAŞAM Haberleri

Kutsal topraklara gelen milyonlarca hacı adayı, Mescid-i Haram ve çevresinde dünyaya örnek kardeşlik görüntüleri sergiliyor.

OSMAN SAĞIRLI MEKKE

Arafat vakfesine bir hafta kala hacı adayları 3 milyon kişinin toplanacağı mekânda büyük bir yoğunluk yaşanacak olan Cebel-i Rahme'yi önceden ziyaret ederek, en hissi dualarını yapıyor. Mekke-i Mükerreme'de hac için bir araya gelinen en önemli mekânlar arasında yer alan Arafat ovasında hacı adayları önceden ziyaretlerini yaparak vakfenin provasını gerçekleştiriyor. Hac ve Umre İşleri Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Dr. Fatih Kurt, bu yıl hacı adaylarının rahat bir vakfe yapmaları için çalıştıklarını belirterek, “Huşu içinde Arafat vakfesini geçirmeleri için çalışıyoruz. Rahat konaklayabilecekleri rahat mekânlar hazırlıyoruz. Son iki senedir yüksek tavanlı çadırlar ve tabanında halı olan mekânlar hazırlıyoruz. Bu sene hava sıcaklığının fazla olduğunu göz önüne alarak, daha fazla su bulunduracağız. Sıkıntıya düşmeden, kendilerini ibadete yoğunlaştırarak zaman geçirmeleri konusunda çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. Arafat ovasının haccın temel rüknü olan Arafat vakfesinin yapılacağı bir mekân olduğuna dikkat çeken Dr. Fatih Kurt, “Bulunduğumuz yer rahmet tepesinin eteği. Adem aleyhisselam ve Havva validemizin dualarının kabul olduğu yerdeyiz. Peygamberimiz, en fazla müminlerin bağışlanacağı yerin Arafat ovası olduğunu belirten sözleri var. İlk insanların yapmış olduğu duaların, tövbelerin kabul olduğu bir mekan olması sebebiyle duygulanıyoruz” dedi. 

Renkler farklı kalpler aynı!

Kutsal topraklara gelen milyonlarca hacı adayı, Mescid-i Haram ve çevresinde, dünyaya örnek “'kardeşlik görüntüleri” sergiliyor. Kalpleri Allah ve Resulü için atan hacı adayları, Umre ibadetini tamamlayıp ihramdan çıktıktan sonra, geleneksel kıyafetleriyle selamlaşma ve dayanışma görüntüleriyle büyük bir insanlık örneği gösteriyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...