Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Antalya'da sağanak sele neden oldu

/ Kaynak: AA
Antalya'da sağanak sele neden oldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Özdemir Mahallesi'nde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen sel, bazı ev ve ağıllarda hasara neden oldu

Elmalı ilçesine bağlı Özdemir Mahallesi'nde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen selde, 15 ev ve bazı hayvan ağıllarında hasar meydana geldi. Özdemir Mahallesi'nde etkili yağışla birlikte oluşan sel nedeniyle, mahallede 15 ev ve vatandaşlara ait bazı hayvan ağıllarıyla, mahalleye ulaşımı sağlayan yol ve ara sokaklarda hasar oluştu. Sel nedeniyle ilk belirlemelere göre 6 küçükbaş hayvan da telef oldu.
Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden sonra başlayan sağanak sonrası sel meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre mahallede 15 ev ve bazı hayvan ağıllarında kısmen, mahallenin yolları ve alt yapısında ise büyük oranda hasar oluştuğunu söyledi.
Sel sonrası tek sevindirici olayın can kaybı bulunmaması olduğunu ifade eden Öztekin, ilk belirlemelere göre vatandaşlara ait 6 küçükbaş hayvanın selde telef olduğunu belirtti.
Öztekin, şu bilgileri verdi:
"Bu sel bu yıl içerisinde aynı mahallemizde dördüncü defa meydana gelen bir sel ancak en büyük zarar bu selde yaşandı. Şu anda ilk belirlemelere göre 15 evde ciddi hasar var, bazı ağıllar yıkılmış durumda. Yine ilk tespitlerimize göre 6 küçükbaş hayvan telef olmuş. Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şu anda ekiplerimiz sel bölgesinde ilk müdahalelerini yapıyorlar."
Selin meydana geldiği yerde yarından itibaren geniş kapsamlı bir çalışma başlatılacağını belirten Öztekin, mahallede yarın hasar tespit çalışmalarına başlanılacağını, ayrıca dördüncü kez sel yaşanan bölgede bir daha yaşanmaması için Antalya Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri ve Elmalı Belediyesi olarak ortak bir çözüm arayışı içinde olacaklarını bildirdi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...