Sıra Amerika'da

Sıra Amerika'da

YAŞAM Haberleri

Türkiye ve Rusya'nın ortak projesi olan Moskova Merkez Camii önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla Rusya'da açıldı.

Damla Peker ANKARA
Şimdi de Erdoğan, Moskova Merkez Camii'nin ardından Amerika'daki Maryland Külliyesi'ni açmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük külliyesi olma sıfatını da taşıyacak olan Maryland Külliyesi, Diyanet İşleri Başkanlığının desteği ile 60 dönümlük arazi üzerine yapıldı. Külliyenin inşaatına 2011 yılında başlandı. Maryland Külliyesi'nde Mimar Sinan tarzını yansıtan görkemli camisi, Türk evleri, İslam eserleri müzesi, misafirhanesi, kültür merkezi, Osmanlı çeşmeleri ve Türk hamamı olacak. Caminin kapıları sedef işlemeli olacak. Caminin minberi, mihrabı ve mermer kolon süslemeleri Türkiye'den gönderildi. Külliye içinde bir Türk lokantası olacak. Lokantada Türk mutfağının özel lezzetler bulunacak. Her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği Kültür Merkezi dışında Külliye'de bir de “Ottoman Cafe”  olacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...