Zihinsel engelli şahıs evini yaktı

/ Kaynak: İHA
Zihinsel engelli şahıs evini yaktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bilecik'te, zihinsel engelli olduğu belirtilen şahsın yaktığı iddia edilen ev kullanılmaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, 40'lı yaşlarda olan Yaşar Ersal'ın, Ertuğrulgazi Mahallesi Tarlabaşı Sokak üzerinde bulunan ve annesi ile birlikte olduğu evde yangın çıktı. Tek katlı müstakil evde çıkan yangının dumanı kısa mahalleyi etkisi altına aldı. Yangın sırasında evde bulunan Yaşar Ersal ve annesi Ferdana Ersal hemen kendilerinin dışarı attılar. Olay yerine gelen Bilecik Belediyesi ekipleri, iki adet itfaiye ve bir adet arasöz aracı ile yangına müdahale ettiler. Evde bulunan piknik tüpünü hemen bahçeye atan ekipler, yangına farklı 3 noktadan müdahale ettiler. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri de yangında saçları yanan Yaşar Ersal'a ambulansta müdahale etti. Görevlilere, “Evin içinde paralarım vardı ne oldu, yandı mı ?” şeklinde sorular soran ve arada zihinsel engelli oğluna kızarak vuran anneyi komşuları sakinleştirdi. 
İtfaiye ekipler gerekli soğutma çalışmalarını yaparak yangını kontrol altına aldılar. Polis sokağın giriş ve çıkışlarını güvenlik şeridi kapatarak önlem alarak olayla ilgili soruşturma başlattı. Çıkan yangında müstakil ev kullanılmaz hale geldi. 

“DAHA ÖNCE DE BÖYLE GİRİŞİMLERİ OLMUŞ” 

Olayla ilgili bilgi veren Ertuğrulgazi Mahallesi Muhtarı Niyazi Aydın, 20 gün önce bir ihtiyaçları var mı, yok mu diye Ferdana Ersal'ı ziyarete geldiğini söyleyerek, “Kadına 'bir ihtiyacınız var mı' diye sordum. O da bana “Kendi paramızı harcayamıyoruz” diye cevap verdi. Şu anda evde çok parası olduğunu söylüyor. Evinin yandığına, 'paralarım gitti' diye de çok üzülüyor. Çocuk özürlü, teyze de yarım özürlü. Şimdi yangın söndükten sonra polis gelip evde arama yapacak. Annesinin iddiası 'Benim oğlum kendini odaya kapadı, odayı yaktı' diyor. Annenin iddiası artık bilemiyorum. Daha önce de oğlunun böyle bir girişimler içinde olduğunu söylediler” dedi. 


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...