Son durak: 12 ölü

Son durak: 12 ölü

YAŞAM Haberleri

Dikimevi kavşağında kontrolden çıkan belediye otobüsü, altına aldığı vatandaşları 80 metre sürükledi.

Korkunç kaza dün öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Cebeci'de bulunan Dikimevi kavşağı Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankaray İstasyonu yakınında birbirine çarpan iki otobüs yüzünden trafik durdu. Bu sırada arkadan gelmekte olan ve E.A. (45) adlı sürücünün kullandığı 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, kaza yapan otobüslerin sağından geçmek istedi. Ancak belediye otobüsü bu esnada şoförün kontrolünden çıkarak otobüs durağındaki kalabalık vatandaş topluluğunun arasına daldı. Belediye otobüsü, park halindeki araçlara çarparak ve bazı vatandaşları altına alarak yaklaşık 80 metre kadar sürüklendikten sonra durabildi. Ortalık adeta can pazarına döndü. Feryatların ortalığı inlettiği cadde sanki kan gölüne döndü. 12 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralanan 13 kişi , olay yerindeki ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirirken, bayılan bazı vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti. Olay yeri brandalarla örtülürken, yol ise kazanın ardından çift yönlü trafiğe kapatıldı. 
KAZADA?ÖLENLERİN?KİMLİKLERİ
Feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Hayati Özden (69), Fatma Demir (57), Hilal Ülgen (35), İsmet Ataş (62), Selkin Çengel (35), Mustafa Erol (68), Günten Ünal (85), Ethem Koçak, Emine Türkmen, Asım Derya, Naime Turgut ve Ali Değirmencioğlu.
Korkunç kaza sonrası ilk açıklama Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'dan geldi. Kılıçlar, “Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Ne olduğunu anlamadım, otobüs bir anda benim kontrolümden çıktı' yönünde” dedi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de üzüntülerinin çok büyük olduğunu belirterek, "Araç içi ve araç dışı kamera görüntüleri resmi bilirkişiler ve savcılık tarafından detaylı olarak incelenmektedir" açıklamasını yaptı.
VATANDAŞLAR METRELERCE HAVAYA SAVRULDU
Kontrolünü kaybeden "katil otobüs" durakta bekleyen yolcuların arasında son sürat daldığında, bazı vatandaşların onlarca metre havaya savrulduğu öğrenildi. Âdeta can pazarının yaşandığı cadde kan gölüne döndü. Yaralıların feryatları ise ortalığı inletti. 80 metre sonra durabilen otobüsün altında kalan yolculardan hiçbirinin kurtulamadığı bildirildi. Bu sırada çalan telefonlara ise kimse cevap veremedi.
NE VAR NE YOK YIKTI GEÇTİ
 Vatandaşlarla birlikte belediye durağını ve ağaçları da yerinden söken belediye otobüsü, park halindeki araçlara da çarparak 80 metre sonra durabildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...