THY uçağına 'pembe kurdele'

THY uçağına 'pembe kurdele'

YAŞAM Haberleri

Türk Hava Yolları filosunda yer alan 'Bolu' isimli yolcu uçağının gövdesine meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pembe kurdele çıkartması yapıştırıldı.

Kurdele, bir ay boyunca uçağın gövdesinde duracak. Uçak, her 8 kadından birinde görülen meme kanserine karşı bilinçlendirme faaliyetleri için kullanılacak. Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Sözcüsü Dr. Eda Küçüktülü, pembe kurdeleyi gökyüzüne taşıyarak daha fazla insana ulaşacaklarını söyledi. THY'nin pembe kurdeleli uçağı önce 21 Ekim'de Antalya'da yapılan kongreye doktorları götürecek, yolculara dağıtılacak broşürlerle bilinçlendirme yapılacak. Arkasından uçak 9 Kasım'da Saraybosna'ya uçacak. THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, bu uçuşlarda kabin memurlarının da pembe kurdeleyi yakalarında taşıyacaklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...