Cami öğrenci evi

Cami öğrenci evi

YAŞAM Haberleri

“Cami Öğrenci Evi” projesi kapsamında, 25 cami yakınında kiralanan öğrenci evlerinde 20'si kız 120 üniversite öğrencisine sıcak yuva imkânı sunuldu.

Tokat Müftülüğünce başlatılan “Cami Öğrenci Evi” projesi kapsamında, kent merkezindeki 25 cami yakınında kiralanan öğrenci evlerinde 20'si kız 120 üniversite öğrencisine sıcak yuva imkânı sunuldu. Tokat Müftüsü Ahmet Erdem, proje fikrinin 2014 yılındaki “Cami ve Gençlik” konusunun işlendiği Cami ve Din Görevlileri Haftası'nda çıktığını söyledi. Erdem, projenin adını “Cami Öğrenci Evi” koyduklarını vurgulayarak “Burada asıl olan cami ile öğrenciyi bütünleştirmek. Hiç kopmayacak bir gönül bağı oluşturmak ki bu oluştu” diye konuştu. 2014 yılından, 2015 Cami ve Din Görevlileri Haftası'na kadar 25 Cami Öğrenci Evi'ne ulaştıklarına dikkati çeken Erdem, şöyle devam etti: “Her biri bir caminin adını taşıyor. 25 öğrenci evimizden 21 tanesi erkek öğrencilerin kaldığı evler ve burada 100 öğrenci kalıyor. 4 tanesi kız öğrencilerin kaldığı evler ve burada da 20 tane kız öğrencimiz kalıyor. Erkek evlerinden sorumlu olan imam veya müezzin o evle ilgileniyorlar. Sadece kira ödemek değil. Özel sıkıntıları oluyor, dertleri oluyor kısaca onlarla hemhâl oluyorlar” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...