Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Kar geldi, geliyor...

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Kar geldi, geliyor...

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji kar yağışı uyarasında bulundu. Bir kaç gündür üst üste yapılan kar uyarıları birçok bölgede kendini gösterdi. Yoğun şekilde yağış bekleniyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yarın Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in 1500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması beklenmektedir. Yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Öte yandan Rize, Hakkari Yüksekova ve Ağrı'da her yer bembeyaz oldu...
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Kar geldi, geliyor...
Doğubayazıt'ta kar yağışı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi'ni beyaza bürüdü. İlçenin yüksek kesimlerinde dünden beri aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştı.
Kar yağışı nedeniyle ilçenin 7 kilometre güneydoğusunda yer alan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi beyaza büründü ve adeta kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Kar geldi, geliyor...
YÜKSEKOVA'YA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne mevsimin ilk karı düştü.
Yüksekova'da dün geceden itibaren aralıklarla yağan yağmur sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Geçtiğimiz günlerde yüksek kesimler beyaza bürünürken, bugün de ilçe merkezinde de lapa lapa kar yağmaya başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü Yüksekova'da kar yağışı devam ediyor.
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Kar geldi, geliyor...
RİZE'NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE YAYLACILAR YAYLALARDAN AYRILMAYA BAŞLADI 
Rize'nin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışından dolayı yaylalarda yaşayanlar alçak kesimlere göç etti. 
Rize'nin yüksek kesimlerinde geçtiğimiz günden bu yana etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Kavron Yaylası'nda kar kalınlığı 30 cm'ye ulaşırken, yaylada yaşayanlar alçak kesimlere göç etti. 
Öte yandan yetkililer önümüzdeki günlerde kar yağışının süreceği ve şiddetinin artacağı uyarısında bulunarak yüksek kesimlerde yaşayanların biran önce yaylaları terk etmeleri istendi. 
(Ajanslar)




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...