Türkiye kışa hazır

Düzenleyen:
Türkiye kışa hazır

YAŞAM Haberleri

52 bin 388 kilometrelik yol öncelikli olarak ‘daimi açık tutulacak yollar’ olarak belirlenirken, 8 bin 917 personel karla mücadele edecek

Osman Çobanoğlu ANKARA
Kış mevsiminin kendini göstermeye başlamasıyla birlikte karayollarında da hummalı bir çalışma başladı. Geçtiğimiz hafta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tüm karayolları bölge müdürleriyle bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası yapılan açıklamaların ardından yollar için yapılan hazırlıkların detayları belli oldu. Yollarda karla mücadele kapsamında 30 bin 447 kilometresi devlet, 21 bin 941 kilometresi ise il yolu olan toplam 52 bin 388 kilometrelik yol öncelikli olarak ‘daimi açık tutulacak yollar’ olarak belirlendi.  Yolların sürekli açık tutulması için karayollarına bağlı 406 Kar Mücadele Merkezi hizmet verecek. Ayrıca yollarda yaşanan kapanmalara karşı devlet ve il yollarında 7 bin 857, otoyollarda ise, bin 60 toplamda 8 bin 917 personel çalışacak. 7 bin 526 makine ve ekipmanın kar ve buz ile mücadelede kullanılması planlanıyor. Kar ve buzlanmayı engellemek için 197 bin ton kaymaları engelleyen tuz, 208 bin metreküp kum ve çakıl karışımı madde hazır bulunduruluyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...