Akrabalarının izini Karadağ'da sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Akrabalarının izini Karadağ'da sürüyor

YAŞAM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Büyük dedesi 1924 yılında Karadağ'dan Türkiye'ye göç eden Mert Cengiz, 91 yıl sonra döndüğü ata topraklarında daha önce hiç görmediği akrabalarının izini sürüyor.

Büyük dedesi 1924 yılında Karadağ'dan Türkiye'ye göç eden Mert Cengiz, 91 yıl sonra geldiği ata topraklarında daha önce hiç görmediği akrabalarını arıyor. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Cengiz, akrabalarını bulabilmek umuduyla Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarındaki Tuzi kasabasına geldi.

Türkiye'de doğup büyümesine rağmen Karadağ'ı her zaman yüreğinde taşıdığını anlatan Cengiz, "Atalarım bu topraklardan geldiği için Balkanlar'a karşı özel bir ilgim var" dedi. Büyük dedesinin 1924 yılında Karadağ'dan Türkiye'ye göç ettiğini söyleyen Cengiz, ancak ailenin büyük bir kısmının o dönem Türkiye'ye göç etmek yerine Karadağ'da kaldığını ifade etti.

Cengiz, Karadağ'dan Türkiye'ye göç eden büyük dedesinin orada yeni bir hayata başladığını aktararak, atalarının anısını yaşatmak ve ata topraklarını tanımak için Karadağ'a geldiğini kaydetti. Türkiye'ye göç eden büyük ninesinin yaşlı gözlerle sürekli "Karadağ'daki sevdiklerimi görsem" diye sayıkladığını söyleyen Cengiz, büyük dedesinin ise vefatından önce yıllardır özlem duyduğu memleketi Karadağ'a son bir kez daha gelme imkanı bulduğunu anlattı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...