Tatilden, bambaşka biri olup dönüyoruz

Düzenleyen:
Tatilden, bambaşka biri olup dönüyoruz

YAŞAM Haberleri

İnsanlar tatildeyken, daha iyi bir eş ve iyi bir arkadaş olmaya karar veriyor. Herkes her şeyi değiştirmeyi düşünürken, boşanmalar da yine tatil dönüşlerinde yoğunlaşıyor...

Canan Eraslan - KADIN DÜNYASI / Türkiye'de tatil denince akla daha çok güneş, kum, deniz geliyor... Son yıllarda doğa ve kültür turları da 'trend' olma yolunda hızla ilerlemekte. Tatil birçoğumuz için dinlenmek, eğlenmek, yenilenmek gibi anlamlar içerirken, bazıları için de hem bir şeylerden kaçışın hem de yeni başlangıçlara açılan kapının yolu gibi âdeta.
Yapılan bir araştırma da tatilin hemen hemen hepimiz için aslında 'bambaşka biri' olma yolunda önemli adım olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmayı yapan, seyahat arama sitesi Momondo... Araştırmaya göre tatile çıkmak, hayata dair planlarımızı ciddi ölçüde şekillendiriyor. Yaz tatili, kış tatili, kültür turizmi fark etmiyor. Sürekli bulunduğumuz ortamdan uzaklaşma isteği, zaten yeni kararlar için ne kadar hazır olduğumuzu da 
gösteriyor.

SPORA BAŞLIYORUZ
Katılımcıların yüzde 30’u, tatil dönüşü daha aktif bir hayata adım atmaya ve spora başlamaya karar veriyor. Bu oranın en yüksek olduğu grup, 23-35 yaş arasıyken, daha aktif bir hayata en az sıcak bakanlar 56-65 yaş grubundaki tatilciler genellikle.
Yüzde 22’miz tatile çıktığında geçmişte yaptığı hatalarla yüzleşiyor ve dönüşte daha iyi bir arkadaş, eş veya ebeveyn olacağını söylüyor. Bu kararı en çok 36-55 yaş grubundakiler alırken, 56-65 yaş grubundakilerin yalnızca yüzde 7’si kendini değiştirmeye sıcak bakıyor. Tatildeyken en sık aldığımız bir başka karar ise işimize veya okulumuza daha çok önem vermek oluyor. Her 100 kişiden 18’i, tatile çıktığında bu yönde kararlar alıyor.

100 kişiden 8'i çocuk istiyor
Tatilde çocuk cıvıltıları ve anne-babasının onlarla geçirdiği neşeli zamanlar, evli ama çocuksuz olanları özendiriyor mutlaka. Çünkü katılımcıların yüzde 8'i, tatile çıktığında çocuk sahibi olmaya karar veriyor. Bu oran 23-35 yaş grubunda yüzde 
11'e kadar çıkabiliyor.

Platformu seviyorsanız ona gözünüz gibi bakın
Kaç tane ayakkabısı olursa olsun, bir kadın için ayakkabı almak keyif... Kendini şımartma taktiği belki de. Ayakkabı seçimi dediğinizde ise bazılarımız "Platform" deriz hiç düşünmeden. "Stiletto olmadan olmaz" diyenlerin yanında  "Ama babetin rahatlığı da başka" diyenlerimiz de vardır belki... Dolgu topuklar ise şık iddiası olmaksızın rahat ve gösterişli olabilir zaman zaman... Tercihler böyle değişken olunca, moda da buna göre şekillenmeli diye düşünüyoruz ama gelin görün ki pek de öyle değil... Geçtiğimiz günlerde kendimi yeni bir ayakkabıyla sevindirmek istedim. Sıklıkla aldığım markalardan birinin mağazasında "Platform topukları" sordum... Satış görevlisi, "Platform yok ama onun kadar rahat ayakkabılarımız var" dedi... Evet, beni mağazada tutmak için iyi ama yetersiz bir cümleydi... Ayak tabanını yerden epeyce yüksek tuttuğu için hem 11-13 santime kadar yüksek topuk kullanıp hem de 5-6 santimlik yükseklikteymiş gibi rahat ettiren topuk modelleri platformlar... Kullanmayanlara 'alçak topuk kadar rahat' deseniz de inandıramazsınız. Şık olurken rahat olduğunuz platformları bulmak artık o kadar kolay değil. Markalar bu yıl platform modeller yapmıyor pek. Olsa da tek tük. Seçme şansı vermeyen... Siz siz olun, eğer platform seviyorsanız, daha önceden de almışsanız, onlara iyi bakın...

​Tırnak batığını pedikürle geçiştirmeyin
Bütün bedenin yükünü taşıyan ayaklarımızın sağlığı çok önemli. Estetiğin de önemli bir parçası olan ayak ve tırnak sağlığı ile bakımı ihmal edildiğinde bunun bedeli şiddetli acı olarak dönebilir bize... Bu acıyı da en fazla tırnak batması ile çekeriz. Sivri uçlu, tırnaklara basınç yapan ve onları sıkan ayakkabılar giymek, tırnakta batık gelişimini kolaylaştırıyor. Ayağa dışarıdan gelen darbeler, özellikle sporcuların sık karşılaştığı batık sebeplerinden biri. Hamilelik döneminde ayakta oluşan ödem ve şişlik, aşırı kilo alımı da yine tırnakta batığa sebep olabiliyor.

İŞTE KESİN VE ACISIZ ÇÖZÜM
Kadınlar arasında "pedikür yaptır geçer" diye bir tavsiye yaygın olsa da Amerikan Hastanesi’nden Doktor Ayfer Aydın, küçük bir operasyon öneriyor. "Tırnak batığı sebebiyle büyük acı çeken kadınlar istediği ayakkabıyı giyemez bile" diyen Aydın, "Pedikürle kesin sonuç alınamaz. Bu şekilde batığın uç kısmı kesilip geçici çözüm bulunur. Bazı hastanelerde ise tırnağın tümü çekiliyor. Bu da çok yanlış. Çünkü bütün olarak çekildiğinde de batık geri çıkacaktır. Kesin çözüm, batık kısmın lokal anestezi ile ince bir şerit halinde çıkarılmasıdır. Kısa, acısız ve kesin çözüm bu" dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...