Terör mağduru vatandaşın zararı karşılanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Terör mağduru vatandaşın zararı karşılanacak

YAŞAM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle ev ve iş yerlerinde oluşan zararın, olayların sona ermesiyle yapılacak tespitin ardından hızla tazmin edileceği belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırılar nedeniyle vatandaşların ev ve iş yerlerinde meydana gelen zararın olayların sona ermesinin ardından yapılacak tespitle en kısa sürede karşılanacağı bildirildi.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından kırsaldaki saldırılarını şehir merkezlerine ve ilçelere taşıyan, hendek kazan, barikat kuran, yollar ile hendek ve barikatlara patlayıcı tuzaklayan PKK'lı teröristlerin saldırılarını gerçekleştirdiği Sur ilçesinde, çok sayıda ev ev iş yerinde hasar oluştu. Teröristlerin yaşamı hiçe sayan saldırılarından rahatsızlık duyan binlerce vatandaşın terk ettiği bazı evleri üs gibi kullanan teröristler, hem evleri hem de eşyaları tahrip etti.

Sur Kaymakamı Memduh Tura, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tura, vatandaşların yanında olduklarını vurgulayarak, daha önceki süreçte de yaşanan mağduriyetleri çok hızlı bir şekilde giderdiklerini söyledi.

"Prosedüre göre zararların karşılanması birkaç ayı alabiliyor ancak Valimizin talimatıyla Sur'daki faaliyetler bittikten hemen sonra inceleme yapılarak vatandaşımızın zararı en kısa sürede karşılanacak" ifadelerini kullanan Tura, daha önce de kendilerine müracaat eden vatandaşların zararlarının incelemenin ardından iki gün içerisinde zararlarının tazmini yönünde uygulamaları olduğunu aktardı. Tura, operasyon sürdüğü için ilçedeki mahallelere inceleme yapılması için heyet gönderemediklerini kaydederek, faaliyetlerin sona ermesinin ardından hızla tahribata ilişkin inceleme yapılmasına başlanacağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...